Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Polícia zatkla 50-ročného muža. Tvrdil, že vystrieľa univerzitných pedagógov
Zdielať na

Polícia zatkla 50-ročného muža. Tvrdil, že vystrieľa univerzitných pedagógov

KOŠICE / Pedagógom Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach sa vyhrážal 50-ročný muž smrťou. Alexander, ktorý je druhom bývalej zamestnankyne univerzity, telefonoval na políciu a tvrdil, že štyroch konkrétnych ľudí postrieľa. Policajti lustráciou zistili, že skutočne vlastní zbraň a dokonca ide o viacnásobne trestaného muža.

Na telefónnu linku 158 zatelefonoval muž (50) ešte v stredu okolo obeda. Tvrdil, že zastrelí štyroch konkrétnych zamestnancov univerzity zastrelí. Polícia okamžite začala pátranie po páchateľovi. "Polícia vykonala potrebné bezpečnostné opatrenia a vzhľadom na to, že ďalším preverovaním oznámenia bolo zistené, že muž má mať vo svojej držbe zbraň, bolo prostredníctvom operačného strediska vyhlásené po mužovi pátranie," uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice

Muža policajti v krátkom čase vypátrali a skončil v policajnej cele. "Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach potvrdzuje informáciu, že druh bývalej zamestnankyne oznámil polícii úmysel s vyhrážkou ataku. Na niektorých vyučujúcich univerzita oceňuje promptné opatrenia zo strany polície, ktoré boli účinné k ochrane menovaných a viedli k zadržaniu oznamovateľa," povedala Lenka Babušík Adamčíková, hovorkyňa UPJŠ. 

"Policajný vyšetrovateľ z prečinu z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinil 50-ročného Alexandra z Bratislavy," dodala hovorkyňa KR PZ Košice. Prokurátor pre muža žiadal väzobné stíhanie. Podľa získaných informácií bol už muž v minulosti dvakrát trestaný za lúpežné prepadnutie. V jednom prípade ho dokonca odsúdili na nepodmienečný trest. "My sme podali návrh na vzatie do väzby. Dôvodom je obava z pokračovania v páchaní trestnej činnosti," uviedol Milan Filičko, hovorca krajskej prokuratúry Košice. 

Alexander sa na súde priznal a svoje činy oľutoval. Tvrdil, že ničoho podobného sa už nedopustí, ale sudcu nepresvedčil. "Sudca návrhu krajskej prokuratúry vyhovel a vzal obvineného do väzby. Obvinený podal sťažnosť, a tak s konečnou platnosťou bude o väzbe rozhodovať krajský súd," dodal Milan Filičko.

Alexandrovi v prípade dokázania viny hrozí až trojročné väzenie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy