Skoro jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Čas pre Vadalu sa kráti, rozhodujú o jeho sťažnosti proti vzatiu do predbežnej väzby
Zdielať na

Čas pre Vadalu sa kráti, rozhodujú o jeho sťažnosti proti vzatiu do predbežnej väzby

BRATISLAVA / Na Najvyšší súd SR doručili sťažnosť proti vzatiu Antonina Vadalu do predbežnej väzby. Senát o nej rozhodne v najbližších dňoch podľa zákonnej lehoty.

Sťažnosť sa viaže na európsky zatykač vydaný benátskym súdom pre pašovanie drog. Súd disponuje viacerými materiálmi, vrátane dokumentu, na ktorom sa Vadala chváli tajnému agentovi ako pašovali drogy na Slovensko.

Najvyšší súd SR o sťažnosti proti vzatiu Vadalu do predbežnej väzby bude rozhodovať senát v zákonnej lehote. Tou je 5 pracovných dní.

Európsky zatýkací rozkaz vydal súd v Benátkach 9.03.2018. "Podľa obvinenia sa Antonio V. od decembra 2013 do decembra 2015 spolčil s inými osobami za účelom nepretržitého páchania trestnej činnosti spočívajúcej v dovoze veľkého množstva kokaínu z Južnej Ameriky," vysvetlil hovorca KP Košice Milan Filičko. 

V putách skončilo začiatkom marca 17 osôb podozrivých z drogového biznisu, mali dovážať kokaín z južnej Ameriky. Zatýkacia akcia bola vykonaná v Benátkach a ďalších častiach Talianska a na Slovensku. "Šéf" skupiny rozdával príkazy z väzenia prostredníctvom svojej ženy, napísal o skutočnostiach portál veneziatoday.it.

Vadala bol zadržaný na základe obvinení z medzinárodného obchodu s drogami a prania špinavých peňazí. V roku 2015 bola vykonaná razia "Kostým", počas ktorej zadržali 400 kíl kokaínu, ktorý dovážali ako "exotické ovocie" z Ekvádoru lodnou a neskôr nákladnou dopravou. Drogy distribuovali do viacerých talianskych častí, do Slovinska a na Slovensko. Podľa vyšetrovateľov bol Vadala zodpovedný za riadenie transportu a finančné zabezpečenie tejto prepravy

Istému agentovi sa podarilo infiltrovať do zločineckej skupiny a získať si jej dôveru s tým, že odhalí dovoznú činnosť exotického ovocia z Ekvádora. Na lodiach a neskôr v nákladných autách sa prepravoval okrem ovocia aj kokaín. Vadala sa mal o tom ako celý biznis funguje chváliť práve infiltrovanému tajnému agentovi.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy