Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zmena vo výpovedi. Vida sa chce ospravedlniť Jankovskej
Zdielať na

Zmena vo výpovedi. Vida sa chce ospravedlniť Jankovskej

BRATISLAVA / V minulosti Michal Vida svedčil o korupcii štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej. Teraz vyhlasuje, že sa chce Jankovskej ospravedlniť za svoje predchádzajúce tvrdenia.

Minulý týždeň sa v médiách objavila videonahrávka, kde Michal Vida hovoril, ako jeho šéf Peter Čongrády korumpoval vtedajšiu sudkyňu okresného súdu v Trenčíne Moniku Jankovskú.

„Dnešného dňa 15. 5. 2017 som sa rozhodol slobodne urobiť nasledujúce vyhlásenie, ktoré bude slúžiť ako moja svedecká výpoveď. Toto vyhlásenie som sa rozhodol urobiť najmä z bezpečnostných dôvodov,“ hovoril Michal Vida na videu.

Michal Vida odvolal svoje tvrdenia o skorumpovanosti štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej v čase, keď bola sudkyňou okresného súdu v Trenčíne. Ako informoval Denník N urobil tak  údajne ešte minulý týždeň na polícii v Trenčíne. 

Člen podsvetia zrazu tvrdí, že videonahrávku voči vtedajšej sudkyni okresného súdu v Trenčíne vyhotovil vlani vraj na objednávku Ondreja Janíčka a že sa chce štátnej tajomníčke - nominantke Smeru ospravedlniť.K vyjadreniu sa vyhlásil aj spomínaný Ondrej Janíček: "Ak je to napísané, že to bolo na objednávku, tak to nie je pravda. Som v šoku a myslím si, že ho niekto dotlačil alebo niečo sa stalo. On je v podmienke, takže mu asi niekto ubližuje. Ja neviem."

Monika Jankovská od začiatku akékoľvek prepojenie na mafiánskeho bosa Čongrádyho popierala. Na súčasné udalosti zareagovala aj prostredníctvom SMS správy: "O zmene výpovede Michala Vidu som sa dozvedela po ceste z výjazdového zasadnutia vlády z článku Denníka N, takže nemám žiadne informácie."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy