Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zlodej sa okrem starožitností a šperkov ulakomil aj na 30 svadobných šiat
Zdielať na

Zlodej sa okrem starožitností a šperkov ulakomil aj na 30 svadobných šiat

NOVÉ ZÁMKY / Tri desiatky svadobných šiat, určených na zapožičanie, zmizlo z domu majiteľov svadobného salónu v Nových Zámkoch. Z nehnuteľnosti stojacej v tesnej blízkosti rušnej hlavnej cesty zmizli okrem šiat aj starožitnosti, šperky a hotovosť.

Tridsať svadobných šiat, ale aj starožitné hodiny, svietniky a iné cennosti zmizli v priebehu jedného dňa z rodinného domu, ktorého súčasťou je aj svadobný salón. Desiatky šiat rovnakej značky uskladnených v dome, ale aj niekoľko tisícovú hotovosť a šperky ukradli zlodeji z nehnuteľnosti stojacej hneď pri rušnej hlavnej ceste minulý týždeň zo stredy na štvrtok. Ako sa dostali do domu cez zamknutú bránu a zamknuté dvere preveruje polícia, keďže žiadne stopy po vlámaní nezostali.

"Krádežou bola spôsobená škoda za viac ako 18 tisíc eur," uviedla policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Vo vnútri domu bola rozsypaná neznáma látka, preto policajti nemohli použiť služobného psa.

Telefonicky sme oslovili aj majiteľku salónu, tá sa však vzhľadom na skutočnosti nechcela k prípadu vyjadriť. Veci zmizli len z domu, o ďalšie šaty v salóne zlodej evidentne nemal záujem. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície začal v danej veci trestné stíhanie pre zločin krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody," dodáva Bruchterová. Páchateľom hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade:  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy