Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Autobus sa po kolízii s cisternou prevrátil. Viezol 39 ľudí, aj tehotnú ženu
Zdielať na

Autobus sa po kolízii s cisternou prevrátil. Viezol 39 ľudí, aj tehotnú ženu

PLAVECKÝ ŠTVRTOK / K hrozivo vyzerajúcej dopravnej nehode prišlo v stredu večer okolo pol jedenástej. Autobus plný cestujúcich sa zrazil s hasičskou cisternou a prevrátil sa na bok.

K nehode došlo neďaleko záhorskej obce Plavecký Štvrtok. Hasičská jednotka sa presúvala na požiar odpadu. Z hlavnej cesty chcela odbočiť na cestu do lesa. V tom čase ich práve predbiehal autobus súkromného prepravcu, ktorý zvážal zamestnancov z neďalekej firmy. Po náraze skončil autobus v priekope, prevrátený na ľavý bok. "Na mieste nehody zasahovali dve posádky záchranárov, ktorí ošetrili štyroch ľahšie zranených. Dve ženy s poranením hrudníka skončili s poranením krku a hrudi, skončili v nemocnici v Malackách. Do nemocnice na bratislavských Kramároch previezli záchranári muža, ktorý utrpel fraktúru ruky a ženu na pozorovanie," uviedla hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Podľa informácií z miesta nehody, žena, ktorá skončila na pozorovaní je tehotná.

Autobus rozvážajúci zamestnancov súkromnej firmy bol pritom plný cestujúcich, na palube ich bolo až 39. Akoby zázrakom sa nikomu nič vážne nestalo, do nemocnice odviezli na pozorovanie štyroch ľudí, vrátane tehotnej ženy. "Čo sa týka cestujúcich, zo strany hasičského zboru bol použitý evakuačný autobus a osoby boli, tie čo neboli zranené, presunuté na autobusovú stanicu," uviedol Martin Blaha z Krajského riaditeľstva Hasičského zboru v Bratislave. Dychová skúška u každého vodiča skončila s negatívnym výsledkom.

Na miesto nehody prišli všetky záchranné zložky, vrátane hasičov z neďalekých Malaciek. Pre cestujúcich vyslali hasiči aj evakuačný autobus, ktorý ich postupne rozvážal. Ľudia boli v šoku, podľa reportéra TV JOJ niektorí aj plakali.

Osobne sa o následkoch kolízie prišiel informovať aj prezident Policajného zboru SR, Tibor Gašpar. Cestu vedúcu popri diaľnici z Malaciek na Stupavu uzavreli, autobus bude musieť postaviť na kolesá ťažká technika.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy