Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pre bombový poplach museli evakuovať festival. Mladíkovi hrozí za falošný poplach väzenie
Zdielať na

Pre bombový poplach museli evakuovať festival. Mladíkovi hrozí za falošný poplach väzenie

BRATISLAVA / Hudobnú technopárty v Bratislave v lete prerušil anonym, ktorý nahlásil v areáli bombu. Polícia po niekoľkých mesiacoch vypátrala páchateľa, ktorý má ukončenie koncertu na svedomí. Mužovi hrozí pobyt za mrežami.

Počas letného obdobia býva v areáli na Zlatých Pieskoch množstvo koncertov, avšak niektoré z nich skončili predčasne. Práve z takéhoto dôvodu museli 17. júna všetkých ľudí z letného festivalu evakuovať, čo nebolo vôbec jednoduché a podieľali sa na tom, všetky záchranné zložky, ako aj organizátori."Vraj kvôli bombe," povedal jeden z prítomných. "Ukončila sa hudba a všetci v davovej psychóze vyšli von. Ja som bol vo vnútri, bola tu panika," dodal ďalší

Nahnevaných bolo okrem organizátorov, DJ-ov, aj niekoľkotisíc fanúšikov z celého Slovenska, ktorí sa na Zlaté piesky prišli zabaviť. Hlásenie o bombe ich zábavu pokazilo.

Polícia po niekoľkých mesiacoch vypátrala muža, ktorý bombu na Zlatých Pieskoch ohlásil cez tiesňovú linku 112 v Českej republike. "Na základe zabezpečenej dôkaznej situácie a  záverov vykonaného znaleckého skúmania vyšetrovateľ vzniesol obvinenie z prečinu šírenia poplašnej správy 27-ročnému Gabrielovi K. z okresu Nitra." uviedla Lucia Mihalíková, hovorkyňa KR PZ Bratislava. 

Gabriel pokazil zábavu približne 6-tisíc fanúšikom hudby a aktuálne je obvinený stíhaný na slobode. "Obvinenému v prípade preukázania viny hrozí v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," dodala hovorkyňa KR PZ Bratislava. 

Na festivaloch môže dôjsť aj k požiaru. Pozrite si zábery z festivalu, kde museli evakuovať 22-tisíc ľudí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy