Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vojnový veterán či milionár zo Švajčiarska. A ženy mu len platili a platili
Zdielať na

Vojnový veterán či milionár zo Švajčiarska. A ženy mu len platili a platili

PRAHA / Česká polícia pátra po Slovákovi. Podľa kriminalistov ide o svadobného podvodníka. Vyhľadával osamelé ženy, od ktorých vylákal milióny korún. Môže sa skrývať aj na rodnom Slovensku.

Vydával sa za vojnového veterána z bojov v Afganistane alebo za dediča niekoľkomiliónovej čiastky vo Švajčiarsku. Svojimi príbehmi motal osamelé ženy na zoznamkách. Pod umeleckým menom Sheit Michel Shaid sa skrýval Slovák Michal Kotlár. "Ženám hovoril, že je bývalý dôstojník československej armády, že slúžil v Afganistane a že má aj vojnové zranenia," opisuje konanie Slováka hovorca polície Jan Daněk. 

Keď už získal ich dôveru, na rad prišli jeho príbehy o plánovaných operáciách po zraneniach v boji, na ktoré potreboval peniaze, alebo vybavovanie formalít k mnohomiliónovému dedičstvu vo Švajčiarsku, ale nemá letenku. Podvedené ženy v dobrej viere platili a platili. "Evidujeme šesť podvedených žien. Vylákal z nich takmer tri milióny českých korún," dodáva Daněk. 

Česká polícia prosí o pomoc pri dolapení muža. Je totiž podozrenie, že sa môže zdržiavať na Slovensku. Michal má už na krku osemmesačný trest vo väzení pre iný prípad, ktorému sa vyhýba. Ak ho uznajú vinným aj z podvodu, pribudne mu na konto ďalších osem rokov za mrežami. 

Dajte si pozor na triky podvodníkov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy