Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragická kolízia so stromom, mladíka po náraze vyhodilo z auta
Zdielať na

Tragická kolízia so stromom, mladíka po náraze vyhodilo z auta

TOPOĽČANY / 25-ročný vodič vrazil do stromu. Nehoda sa stala včera podvečer na ceste pri Svrbiciach. Náraz vozidlo totálne zdemoloval a mladík z vraku, ktorý zostal z vozidla, vypadol. Matej bol na mieste mŕtvy.

Nehoda sa stala v pravotočivej zákrute, na ceste v blízkosti lesa. 25-ročný vodič prejazd cez ňu nezvládol. S autom zišiel muž z cesty vpravo, vozidlo ešte letelo po svahu niekoľko metrov a vrazilo do stromu. Počas nárazu vodič vypadol von. "Po príchode na miesto zásahu bolo zistené, že ide o vozidlo mimo cesty, ktoré sa nachádzalo 10 metrov od krajnice na streche," povedal Michal Varga, hovorca HaZZ v Nitre.

Vozidlo z ceste nebolo ani vidieť, podľa našich informácií si ho všimol okoloidúci motorkár a zavolal pomoc. Auto zostalo po zrážke úplne zdemolované. "25-ročný vodič jazdiaci na osobnom motorovom vozidle. Z doposiaľ nezistených príčin narazil do pevnej prekážky pri ceste," potvrdila Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ Nitra.

Mladému vodičovi už pomôcť nedokázali ani záchranári. Bol na mieste mŕtvy. Okolnosti tragickej zrážky polícia vyšetruje. Zisťujú aj to, či sa pod nehodu podpísala rýchlosť, alebo nepozornosť vodiča Mateja. "Vodič sa nachádzal mimo vozidla  a nejavil známky života," potvrdil Varga.

Aj možná prítomnosť alkoholu mohla mať na nehodu podľa Bruchterovej vplyv: "Prípadné požitie alkoholu bude u nebohého vodiča zisťované pri pitve."

Vozidlo bolo zakliesnené v hustom poraste. Hasiči, museli použiť pílu, aby auto dostali na cestu. V nitrianskom kraji je tento týždeň už o druhú dopravnú nehodu s tragickými následkami. V pondelok po náraze do stromu na ceste pri Beladiciach zomrela 22-ročná Nikola.

Reportáž o tragickej nehode, pri ktorej vyhasol život mladej ženy, si môžete pozrieť tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy