Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Z nemocnice si urobil nocľaháreň, nadáva pacientom aj personálu
Zdielať na

Z nemocnice si urobil nocľaháreň, nadáva pacientom aj personálu

NITRA / Z Nitrianskej nemocnice si urobil nocľaháreň hendikepovaný bezdomovec. Muž, už niekoľko mesiacov prespáva na chodbe, popíja alkohol. Podľa ľudí, ktorí nás na problém upozornili vulgárne nadáva personálu, ale aj pacientom.

Veľmi nepríjemný pohľad sa naskytuje už niekoľko mesiacov ľuďom v novom pavilóne v nemocnici. Muž sa z invalidného vozíka noc čo noc presunie na zem a pokojne spí. "Ja spím tu, ja tu spím rád," tvrdí bezdomovec, ktorý priestory nemocnice odmieta opustiť.

Mário, má vždy pri sebe aj fľašu vína a popíja. Ak ho niekto na to, že by v pavilóne prespávať nemal upozorní, vulgárne nadáva. Keď sme sa ho na to spýtali reagoval takto: "Nebuďte horliví, lebo sa postavím na tú jednu krivú nohu a takú vám dám, že sa do*eriete," zlostne dodáva bezdomovec Mário Hilkovič.

Muž, sa napokon upokojil a bavil sa s naším štábom slušne. K nemocnici sa dá vždy doviesť okolo pol noci taxíkom. "Nič zlé som neurobil, jediné, čo som urobil zlé je to, že som si ľahol a som chrápal, to je pravda."

Povedal nám, že v nemocnici sa cíti dobre a zaujímajú sa o neho aj ľudia, ktorí tam prídu. "Ľudia mi donesú kávu, čaj aj jedlo."

V meste pod Zoborom je pre ľudí bez domova útulok aj nocľaháreň, ale tu si vraj môže pospať o niečo dlhšie, ako v útulku. "Prídem tam o siedmej večer a ráno o šiestej hodine mám ísť preč? Načo tam pôjdem? Tu posedím, oddýchnem, idem do bufetu, dám si kávu preberiem sa, oprášim sa."

O situácii vie aj vedenie nemocnice, v budovách neprespáva iba tento muž, ale aj ďalší. Vyviesť ich z areálu však význam veľmi nemá, vždy sa totiž po chvíli vrátia.

"V niektorých prípadoch je zavolaná aj metská polícia, ktorá taktiež v takýchto prípadoch občanov vyvedie z areálu nemocnice, pokiaľ im nie je potrebné poskytnúť zdravotnú starostlivosť," hovorí Tatiana Timková, hovorkyňa Fakultnej nemocnice v Nitre.

Krutá zima ženie bezdomovcov do tepla. Kruté mrazy si vyžiadali aj život muža bez domova v Prešove, pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy