Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Policajti vytiahli z Hornádu mŕtveho muža. Jeho identita je zatiaľ neznáma
Zdielať na

Policajti vytiahli z Hornádu mŕtveho muža. Jeho identita je zatiaľ neznáma

KOŠICE / Mŕtve telo muža vytiahli v piatok dopoludnia z Hornádu v Košiciach. Pravdepodobne sa utopil už pred niekoľkými dňami. Nebohý muž nemal pri sebe doklady, preto jeho identita zostáva zatiaľ neznáma.

Telo muža plávalo na hladine Hornádu a pravdepodobne bolo vo vode už dlhšie. Na ulici pod Šiancom za obľúbeným kúpaliskom zbadal okoloidúci telo na hladine. Polícia o pomoc pri vylovení požiadala hasičov, ktorí utopeného muža vytiahli na breh. "Po našom príchode bol utopený zakliesnený medzi kríkmi, takže naša činnosť spočívala v tom, že sme museli vojsť dnu do vody, uviazať ho a podľa toho potom vytiahnuť," opísal situáciu Martin Baran, veliteľ zásahu. 

Muž bol do pol pása vyzlečený a v značnom štádiu rozkladu. Jeho identifikácia bude náročná, keďže pri sebe nemal žiadne doklady. Podľa obhliadajúceho lekára je predbežnou príčinou smrti utopenie. "Jedná sa o osobu mužského pohlavia. Predpokladám, že vo vode je tri až päť dní," uviedol lekár, Otto Mižík. Podľa lekára ide o muža vo veku asi 30 až 40 rokov. Lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie a nariadil vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu. "Tvár je poškodená rybami, ktoré ju nahlodali, takže ďalšia identifikácia bude záležať od ďalších postupov a metód," uviedol lekár. 

To ako sa muž do rieky dostal vyšetrujú policajti. Rovnako pátrajú aj po jeho totožnosti.

V Košiciach to nie je prvý prípad utopenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy