Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Opitý vodič zrazil 63-ročnú ženu, ktorá bola na prechádzke. V kritickom stave leží v nemocnici
Zdielať na

Opitý vodič zrazil 63-ročnú ženu, ktorá bola na prechádzke. V kritickom stave leží v nemocnici

ZVOLEN / V kritickom stave leží v banskobystrickej nemocnici 63-ročná žena, ktorú neďaleko nákupného centra vo Zvolene zrazil 31-ročný vodič. Muž išiel neprimerane rýchlo a s autom vybehol na chodník, po ktorom kráčala žena aj so svojím psíkom. Vodič mal podľa polície v sebe takmer dve promile alkoholu.

Nehoda sa stala neďaleko nákupného centra. Staršia žena bola na prechádzke so svojim psom. Vodič s takmer dvomi promile alkoholu nezvládol prejazd zákrutou, po šmyku vyletel z cesty a narazil do ženy na chodníku. S autom potom skončil v priekope niekoľko metrov pod cestou. 

Ženu náraz odhodil metre od chodníka, s ťažkými zraneniami celého tela ju našli ľudia v tráve pod obchodným centrom. Muž, ktorý bol na prechádzke s ňou, stihol pred rútiacim sa autom odskočiť v poslednej chvíli.

Žena utrpela mnohopočetné poranenia tela, ide o vážne zranenia hlavy, hrudníka aj panvy. V mimoriadne kritickom stave ju záchranári previezli do banskobystrickej nemocnice, kde stále bojuje o svoj život. "Jej stav je veľmi vážny, je udržiavaná v umelom spánku," potvrdila hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje. Mužovi zadržali na mieste vodičský preukaz. Obvinený bol z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a z ublíženia na zdraví. 

Nehody spôsobené alkoholom stále neubúdajú: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy