Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nákladiak skončil prevrátený v poli pri diaľnici D1
Zdielať na

Nákladiak skončil prevrátený v poli pri diaľnici D1

TRENČÍN / Na diaľnici D1 zasahovali včera večer všetky záchranné zložky z Trenčína. Dôvodom bola dopravná nehoda, pri ktorej sa nákladné vozidlo prevrátilo na bok a skončilo v poli vedľa cesty. Vodič sa podľa svedkov, ktorí zalarmovali pomoc, nevedel dostať von z kabíny.

Nehoda sa stala na 120. kilometri diaľnice D1 pri Trenčíne krátko po 21. hodine večer. Nákladné auto šoféroval vodič z Poľska. Pri odpočívadle Kostolná- Záriečie v smere do Žiliny sa však podľa polície nevenoval riadeniu a zišiel vo veľkej rýchlosti z cesty. Nákladiak sa prednou časťou zaryl do zeme na okraji svahu následkom čoho sa prevrátil, zrovnal so zemou ochranný plot a zastavil sa až v poli na ľavom boku.

54-ročný Poliak, ktorý sa vo vozidle viezol sám, môže hovoriť o veľkom šťastí, že vôbec prežil. Z prevrátenej kabíny ho vytiahli privolaní hasiči. Vodiča pred vážnejšími zraneniami pravdepodobne ochránili zapnuté bezpečnostné pásy. V sanitke mu ošetrili iba povrchove odreniny. Oveľa viac ho tak mohli mrzieť vysoké škody, ktoré svojou nepozornosťou spôsobil.

Tie sa budú rátať v tisíckach eur nielen na havarovanom vozidle, ale i zničenej hudobnej aparatúre, ktorú prevážal. Dychová skúška na alkohol bola u neho negatívna.

Diaľnicu nedávno uzavreli aj pre drevo, ktoré popadalo z havarovaného nákladného auta:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy