Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Polícia objasnila krádež za 56 000 eur. Obeťou bola 81-ročná dôchodkyňa
Zdielať na

Polícia objasnila krádež za 56 000 eur. Obeťou bola 81-ročná dôchodkyňa

BRATISLAVA / Ženy, ktoré podľa polície v januári obrali bratislavskú dôchodkyňu o takmer 60 000 eur, už čelia obvineniu. Polícii sa podarilo stotožniť páchateľky, ktoré využili dobrosrdečnosť starej ženy. Kde skončili peniaze, zatiaľ nevedno.

Bratislavskí policajti objasnili krádež a podvod obrovského rozsahu zo začiatku roka. Obeťou krádeže sa stala 81-ročná žena, ktorú koncom januára oslovili na Trebišovskej ulici dve ženy, keď jej tvrdili, že potrebujú peniaze pre kamaráta po dopravnej nehode. Poškodená ich následne pustila do bytu a dala im 600 eur. Páchateľky ale podľa polície využili nepozornosť dôchodkyne a vzali jej ďalších 56 000 eur.

"Vykonanou operatívno-pátracou činnosťou policajti stotožnili dve ženy, ktoré vyšetrovateľ po zabezpečení dôkaznej situácie obvinil," povedala policajná hovorkyňa v Bratislave Lucia Mihalíková. Štyridsaťštyriročná Magdaléna a päťdesiatšesťročná Agnesa sa momentálne zdržiavajú na neznámom mieste. Kde skončila hotovosť, zatiaľ nie je známe. "Obvinené ženy z Lučenca sú stíhané na slobode a policajti po nich intenzívne pátrajú," uviedla Miháliková.

Obvineným ženám hrozí v prípade dokázania viny pred súdom trest v trvaní od troch do desiatich rokov. "Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave opätovne vyzýva seniorov k ostražitosti! Nedôverujte a nepožičiavajte peniaze neznámym osobám a za žiadnych okolností ich nevpúšťajte do svojich príbytkov," vyzýva Miháliková.

Okrádanie dôchodcov je na Slovensku rozšírené. Mnohé prípady nemajú šťastný koniec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy