Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Tínedžeri sa chceli zviesť na zadnom nárazníku trolejbusu. Jeden z nich skončil v nemocnici
Zdielať na

Tínedžeri sa chceli zviesť na zadnom nárazníku trolejbusu. Jeden z nich skončil v nemocnici

PREŠOV / O poriadne hazardný kaskadérsky kúsok sa postarali dvaja tínedžeri z Prešova. Školáci podľa svedkov naskočili na zadný nárazník trolejbusu a pravdepodobne sa tak chceli odviezť. Nedopadlo to ale podľa ich plánov. Jeden z nich spadol priamo na cestu.

Vyskočiť na nárazník v zadnej časti trolejbusu a previesť sa na ďalšiu zastávku asi o 600 metrov ďalej, bol pravdepodobne plán iba 11-ročného školáka spolu s jeho kamarátom. "Mi dal návrh ešte dávnejšie, že pôjdeme na Švábsku ale toto nám prišiel blud, tak sme sa tu zavesili, tak sme išli," uviedol kamarát zraneného chlapca.

Dvojicu chlapcov si všimol vodič osobného auta, ktorý išiel za trolejbusom. Obaja podľa neho stáli na nárazníku, no jeden z chlapcov spadol počas jazdy priamo na cestu. "Sme videli ako spadol, palice akurát spadli dolu, zastavili," povedal vodič auta idúceho za trolejbusom.

"Udrel si hlavu, bola privolaná polícia aj záchranná služba," uviedla vedúca dopravnej prevádzky Adriana Compeľová. Vodič o dvoch maloletých pasažieroch vzadu na trolejbuse nevedel. Zbadal ich, až keď sa trolejbus uprostred rušnej cesty náhle zastavil. "Spadli mu zberače a zistil pri nakladaní zberačov, že za vozidlom sa nachádza chlapec na zemi," uviedla Compeľová. "Ak stáli na nárazníku tak tam nie je možnosť sa príliš držať, takže sa museli držať navíjacieho systému alebo toho lana napínacieho, tým pádom zberače mohli stiahnuť," dodala Compeľová. 

"Polícia prípad dokumentuje ako dopravnú nehodu, jej okolnosti sú v štádiu vyšetrovania," povedala policajná hovorkyňa Jana Migaľová. Zraneného chlapca odviezli do nemocnice. Je hospitalizovaný na oddelení pediatrie. Informácie o jeho zraneniach nemocnica poskytovať nebude vzhľadom na to, že ide o maloleté dieťa.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy