Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zadržali brata Antonina Vadalu, Sebastiana
Zdielať na

Zadržali brata Antonina Vadalu, Sebastiana

Archívne video Archívna reportáž

MICHALOVCE / V piatok zadržali brata Antonina Vadalu, Sebastiana. Podľa informácií televízie JOJ z policajného prostredia nejde o skutok, ktorý súvisí s mafiánskymi podozreniami jeho brata Antonina.

Údajne ide o skutok, ktorý bol v minulosti klasifikovaný ako priestupok. Podľa informácií televízie JOJ z prostredia polície malo ísť o roztržku pri taxíku. Motívom mala byť žiarlivosť. "Podľa obvinenia údajne niekoľkokrát napadol taxikára a vyhrážal sa mu smrťou. V jednom prípade ho škrtil a v druhom ho viackrát udrel do tváre s tým, aby dal pokoj jeho priateľke, " informoval hovorca krajskej prokuratúry, Milan Filičko. 

Naše orgány jeho sťažnosť proti vzneseniu obvinenia zamietli a chcú, aby zostal až do súdneho procesu vo väzbe. O tom bude rozhodovať Okresný súd v Trebišove. 

"Dňa 15.3.2018 bolo vznesené obvinenie Sebastianovi Vadalovi za trestný čin nebezpečné vyhrážanie podľa parag. 360 ods. 1 TZ a pokračovací trestný čin výtržníctva podľa parag. 364 ods. 1 písm. a) TZ. Dňa 15.3.2018 o 20.20 hod. predložil vyšetrovateľ na OP Trebišov vyšetrovací spis spolu s podnetom na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby," píše sa v stanovisku policajného prezídia.

Bratia Vadalovci z Talianska pôsobia na východe Slovenska. Zavraždený novinár Ján Kuciak spomínal vo svojom článku, ktorý nedokončil Antonina Vadalu a jeho napojenie na špičky strany Smer-SD. Podnikal a priatelil sa s Máriou Troškovou, ktorá do prevalenia kauzy pôsobila ako asistentka Roberta Fica. Televízii JOJ poskytol exkluzívny rozhovor.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy