Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Súd rozhodoval o väzbe muža obvineného z toho, že manželku zbil a hodil levici
Zdielať na

Súd rozhodoval o väzbe muža obvineného z toho, že manželku zbil a hodil levici

DUNAJSKÁ STREDA / Súd v Dunajskej Strede vo štvrtok poslal do väzby muža a jeho syna, ktorí sú obvinení z ublíženia na zdraví a z nebezpečného vyhrážania. Obaja sa odvolali. Manželka spomínaného muža, ktorý mal blízko k dunajskostredskému podsvetiu, leží po bitke v nemocnici.

So slovami o tom, že je nevinný vstupoval do pojednávacej miestnosti obvinený muž, ktorého meno sa spájalo s dunajskostredským podsvetím. Na rozhodnutie o návrhu na vzatie do väzby čakal v policajnej cele od pondelka. Pred sudkyňou strávil jeden a pol hodiny, pri odchode sa rozhovoril aj pred novinármi. "To je všetko klamstvo, všetko klamstvo, to je práca dunajskostredskej polície, kvôli mne lebo ja som dal na nich trestné oznámenie, moja manželka je nepríčetná, chcel ublížiť synovi nožom, vypustil leva," uviedol obvinený.

Na chodbách súdu sa obhajoval pred novinármi muž, ktorého policajti spolu so synom z predchádzajúceho manželstva, zadržali pre podozrenie z ublíženia na zdraví a vyhrážanie sa terajšej manželke, ktorá so zraneniami leží v nemocnici. Po útoku ju podľa slov jej mamy položili do klietky k levici Simbe, miláčika obvineného muža, ktorú chová vo svojom dome odmalička. Krátko popoludní padlo rozhodnutie.

Muž pred časom v rozhovore pre portál parameter.sk uviedol, že on zabil bossa dunajskostredského podsvetia Lajoša Šátora. Za tento skutok nebol potrestaný, jeho telo totiž doteraz nenašli. Na otázku novinárov či Šátora skutočne zastrelil, bez váhania odpovedal. "Áno, vypoviem vám potom, keď ma pustia," povedal obvinený.

Na podrobnosti si bude treba počkať. Sudkyňa mužov poslala do väzby, aby nepokračovali v trestnej činnosti a nepôsobili na svedkov. "My sme podali, teda obvinení a obhajcovia, sťažnosť proti uzneseniu súdu," povedal obhajca ex offo Ladislav Pongrácz. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy