Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
O situáciu na Slovensku sa zaujímajú aj svetové médiá
Zdielať na

O situáciu na Slovensku sa zaujímajú aj svetové médiá

BRATISLAVA / Zábery televízie JOJ, ktoré dokázali, že policajný prezident Tibor Gašpar nehovoril na tlačovej konferencii pravdu, keď povedal, že šéf protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry nebol na mieste činu vraždy, prezentovali prakticky všetky média. Informácie zaujali aj svetové médiá. Rovnako, ako celý prípad vraždy. Na Slovensko tak prichádzajú novinári zo zahraničia.

"Pán Krajmer tam išiel po desiatich hodinách, nevstúpil ani len do dvora alebo do domu, ako vy nazývate na miesto činu," povedal policajná prezident Tibor Gašpar. Policajný prezident po zverejnených záberoch TV JOJ poskytol už len písomné spresňujúce vyjadrenie. "Uvedenú informáciu spresňujeme v tom zmysle, že riaditeľ Národnej protikorupčnej jednotky bol na mieste činu v plnom rozsahu a plnil, tak ako už bolo povedané, úlohy súvisiace s objasňovaním tohto trestného činu," uvádza sa v stanovisku. 

Informácie o prítomnosti Krajmera na mieste činu boli podstatné pre všetky médiá na Slovensku. Všimli si ich ale aj zahraničné médiá, predovšetkým v susednom Česku. Česká televízia na Slovensko vyslala dvoch svojich reportérov. Reportérka TV JOJ Jana Krescanko Dibáková v parlamente hovorila aj s francúzskou novinárkou, ktorá nechápala predovšetkým to, ako sa mohol stať témou miliardár Soroš. "Nerozumiem tomu, prečo sa tu bavíme o tomto, protože máte tu iné problémy. Máte tu vraždu novinára, bola to dvojnásobná vražda. Prišli sem ľudia z Európskeho parlamentu, aby zistili, čo sa stalo s peniazmi z eurofondov. Máte tu problém s korupciou a mnoho ďaľších problémov, takže nerozumiem, prečo sa tu rieši pán Soroš," povedala francúzska novinárka.

Už niekoľko dní sa ale o prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej zaujímajú médiá nielen v Európe, ale aj v USA. O vývoji v súvislosti s vraždou píšu aj významné americké denníky ako The New York Times či The Washington Post. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy