Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dvadsať ľudí skončilo s výplachom žalúdka. Nešlo len o alkohol
Zdielať na

Dvadsať ľudí skončilo s výplachom žalúdka. Nešlo len o alkohol

PEZINOK / Mestským policajtom v Pezinku okolo polnoci nahlásili nezvyčajnú udalosť. Približne dvadsať mladých ľudí zrejme pod vplyvom alkoholu alebo omam-nej látky robí výtržnosti. Piati z nich neskôr upadali do bezvedomia a preto ich záchranári previezli do nemocnice.

Pred domom kultúry v Pezinku v nočných hodinách skolabovalo niekoľko mladých ľudí. Išlo o mladistvých vo veku od 17 do 18 rokov. "Jedna osoba ležala v kríkoch, ďalšia sa nachádzala na zemi a ďalšia oproti cez cestu pri múre a ďalšia takisto opretá pri múre," hovorí mestský policajt Lukáš Arvay. Napriek tomu, že tam bolo veľa mladých ľudí, nikto z nich nezavolal záchranku.

"Hliadka mestskej polícií po konzultácii so stálym telefonickým spojením s operačným strediskom rýchlej záchrannej pomoci tieto osoby udržiavali pri vedomí," informuje náčelník mestskej polície Ľudovít Farbula.

Záchranári si zavolali posily a dokopy prišli až štyri vozidla s posádkou. Službykonajúci personál sa mal vyjadriť mestským policajtom, že v tom nie je len alkohol. "Mohlo sa jednať o návykovú látku GHB, ktorá je na báze kodeinu a spôsobuje postupnú stratu vedomia s pokračujúcimi zhoršujúcimi následkami. Jedná sa o nový typ drogy, ktorá sa šíri medzi mladými ľuďmi," povedal Farbula.

Čo všetko chlapci požili sa zatiaľ presne nevie. Podľa tlačového oddelenie Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave, traja mladiství boli ošetrení ambulantne a dvaja sú hospitalizovaní. Ich stav je stabilizovaný. "Bližšie okolnosti tejto udalosti ako aj pod vplyvom akej omamnej, alebo psychotropnej látky boli tieto osoby je momentálne v štádiu preverovania," informuje hovorkyňa bratislavskej polície Veronika Slamková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy