Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V nemocnici vypukol požiar, pacientov museli evakuovať
Zdielať na

V nemocnici vypukol požiar, pacientov museli evakuovať

ŽILINA / V pondelok podvečer vyrážali hasiči do žilinskej nemocnice. Operačnému stredisku ohlásili požiar na internom oddelení v izbe na štvrtom poschodí. Ešte pred ich príchodom sa podarilo personálu pacientov evakuovať a dostať do bezpečia. Požiar, ktorý spôsobil škody vo výške asi 2000 eur, vďaka duchaprítomnej staničnej sestre uhasili.

Požiar na internom oddelení ohlásili na operačnom stredisku krátko po piatej hodine popoludní. Priamo v jednej z izieb začala horieť vysokotlaková fľaša s obsahom CO2. "Pacientku pripravoval personál na prevoz na vyšetrenie, keď pri výmene kyslíkových fliaš došlo k vznieteniu jednej z fliaš pričom vznikol menší požiar ktorý sa podarilo uhasiť staničnej sestre," vyjadrila sa Lenka Záteková, hovorkyňa FNsP Žilina.

Zdravotná sestra aj podľa hasičov nestratila duchaprítomnosť a vďaka jej rýchlej reakcii sa nestalo nič horšie. "V tomto prípade využila dostupné hasiace prístroje, mokrú handru a práškový hasiaci prístroj, zachovala sa profesionálne," pochválil sestru Jaroslav Kapusniak,riaditeľ KR HAZZ Žilina. Plamene síce poškodili matrac a podlahu v izbe, no pacientka aj sestra sú v poriadku. Škodu spôsobenú požiarom nemocnica vyčíslila na 2000 eur.

Pozrite si archívnu reportáž o nedávnom požiari Daňového úradu v Košiciach:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy