Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
VIDEO: Policajti zverejnili zábery z razie u Vadalu
Zdielať na

VIDEO: Policajti zverejnili zábery z razie u Vadalu

TREBIŠOV / Desiatky kukláčov vtrhli vo štvrtok ráno do domov Antonina Vadalu a ďalších talianskych rodín v Michalovciach a Trebišove. Polícia preveruje jednu z verzií v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej. Ten vo svojom poslednom článku priniesol podozrenia o pôsobení talianskej mafie na Slovensku.

"Ak vyšetrovateľ zváži, že by osoby mali byť vypočúvané, či už na vzťahy, na minulosť a do akej miery je nejaká súčinnosť medzi týmito osobami, tak sa tak stane," vyjadril sa policajný prezident Tibor Gašpar v utorok. 

Pri domovkách zobrali legálne držané zbrane, počítače, telefóny, dokumenty. Zadržali siedmych Talianov. Ešte v utorok pritom policajný prezident hovoril o vypočúvaných ľuďoch ako o svedkoch. Vo štvrtok hovoril o podozrivých. A to v súvislosti s vraždou novinára a jeho družky. K razii prišlo 70 hodín po tom, čo sa celé Slovensko dozvedelo, že novinára zavraždili. Šesťdesiattri hodín po tom, čo na talianskych podnikateľov prstom ukázal Tom Nicholson.

"Vykonať zaisťovací úkon znamená najprv ho vedieť zdôvodniť, ja už som to na úvod povedal, že musí sa v ňom na základe trestného poriadku stotožniť najskôr prokurátor a následne sudca," odpovedal policajný prezident Tibor Gašpar na otázku, prečo polícii trvalo takmer štyri dni, kým sa rozhýbala, keď sa o možnej súvislosti medzi vraždou Jána Kuciaka a talianskymi podnikateľmi z východu Slovenska hovorí už od pondelka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy