Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Za osem párov topánok na dva roky do basy. Majitelia topánok ich naspäť nechcú
Zdielať na

Za osem párov topánok na dva roky do basy. Majitelia topánok ich naspäť nechcú

HUMENNÉ / Kuriózna krádež sa stala na Humenskom sídlisku. Obyvatelia prišli o svoje topánky, ktoré mali pred dverami bytov.

Zlodej topánok chodil od dverí k dverám a ľuďom, ktorí mali svoje topánky na chodbe, ich neváhal zobrať. "Príležitosť robí zlodeja. Sme si mysleli, že to je u nás, tak sme to nechali tak. Len potom sme počuli, že aj inde sa to stáva," potvrdil Štefan, jeden z poškodených.

"Patrik mal odcudziť spred troch bytov rôzne druhy obuvi. Išlo spolu o 8 párov topánok," dodala Jana Migaľová, hovorkyňa KR PZ Prešov. Avšak nie všetci majitelia krádež na polícii nahlásili. Medzi sebou si o okolnostiach povedali a ukázalo sa, že topánok zmizlo oveľa viac. "Počuli sme, že u nich našli asi 40 párov. Asi niekto si robil zbierku obuvi," dodal Štefan. 

Krádež prispela k tomu, že v paneláku v krátkom čase pribudne kamerový systém a čipové otváranie dverí. Kriminalistom sa údajného zlodeja podarilo vypátrať. Družka obvineného muža sa ho ale v prípade zastáva: "On toto nespravil. To len kamaráti naňho zvalili. To je lož, že má v tom prsty."

"Patrik, 18-ročný mladík z Humenného, bol obvinený z trestného činu krádeže," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov.

Hoci spolu s páchateľom policajti našli aj ukradnuté topánky, väčšina pôvodných majiteľov si ich už neobuje. "Jasné, že nie, niekto už ich ponosil, niekto ich mal na nohách. Topánky sú vec, ktorá sa nedá tak vydezinfikovať. Ešte keď viete kto, z akej oblasti ich mal, tak jasné, že nie," dodala obyvateľka paneláka.

Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy