Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kauza Čistý deň. Prokurátorka podala obžalobu na zamestnanca Igora J.
Zdielať na

Kauza Čistý deň. Prokurátorka podala obžalobu na zamestnanca Igora J.

Archívne video

BRATISLAVA / Prokurátorka Krajskej prokuratúry Trenčín podala vo februári 2018 na Okresný súd Považská Bystrica obžalobu na Igora J. pre prečin sexuálneho zneužívania.

Igor J. bol zamestnancom resocializačného centra Čistý deň v Galante. V zariadení pracoval ako terapeut a zastupoval aj riaditeľa. Podľa informácií TV JOJ z prostredia resocializačného centra Igor J. mal zneužívať chovankyňu Rebeku.

Rebeke, podľa jej tvrdení, na terapeutickom pobyte na chate mal terapeut spôsobiť pri intímnostiach poranenia, ktoré jej museli ošetriť na chirurgii - zašívali jej konečník. Rebeka a jej matka skonštatovali, že polícia im neverila a považovala ich za klamárky. Až po zásahu generálnej prokuratúry, po prevalení kauzy Čistý deň, polícia v Trenčíne prípad otvorila. Predmetom previerky prípadu polície bolo posúdenie postupu dozorujúceho prokurátora.

Kauzu Čistý deň otvorila poslankyňa Natália Blahová, keď zverejnila blog o chovankyni Natálii. Matka maloletej Natálie podala 28. augusta 2015 návrh na prerušenie pobytu, v ktorom vyjadrila podozrenie zo sexuálneho zneužívania. Hoci kurátor navrhol premiestnenie Natálie do iného zariadenia, súd v Piešťanoch to zamietol a nariadil, aby v Galante zostala.

V tomto zariadení boli podľa poslankyne aj iné znásilnenia a útoky.  Riaditeľ resocializačného strediska Peter Tománek v súvislosti s kauzou údajného sexuálneho zneužívania jednej z klientok odmietol akékoľvek systémové zlyhanie strediska, ktoré vedie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy