Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Stála s deťmi na balkóne a vyhrážala sa, že ich vyhodí. Bol za tým pervitín
Zdielať na

Stála s deťmi na balkóne a vyhrážala sa, že ich vyhodí. Bol za tým pervitín

Archívna reportáž

JABLONEC NAD NISOU / Okolo polnoci z nedele na pondelok sa Lipovou ulicou začal rozliehať ženský krik. Okoloidúci na balkóne na druhom poschodí uvideli mladú ženu s dvomi malými deťmi. Kričala, že v byte horí.

Keď na miesto v českom Jablonci prišli policajti, zistili, že v byte 27-ročnej ženy nehorí, píše portál Idnes.cz. Dráma sa tým ale neskončila. Žena naďalej nechcela balkón opustiť. Na rukách držala 7-mesačné dieťa a dvojročné sedelo na balkóne na podlahe. "Žena pôsobila zmätene a neustále opakovala, že sú to falošní policajti, chcela vidieť svoju rodinu a vyhrážala sa, že ak sa k nej niekto priblíži, alebo neuvidí svoju rodinu, tak obe deti vyhodí z balkónu," povedala policajná hovorkyňa, Dagmar Sochorová.

Kým ženu rozptyľoval jeden z policajtov, druhý sa snažil dostať na balkón o poschodie vyššie. Medzitým prišli hasiči a pod balkónom rozprestreli plachtu, aby deti prípadne zachytili. Pred polnocou prišli matka, brat aj priateľ mladej ženy. Vtedy sa žena vďaka dohode s policajtom rozhodla vojsť späť do bytu.

"V tom okamihu policajt, ktorý bol na balkóne o poschodie vyššie, zliezol na balkón ženy. Zistil, že dvere sú zamknuté. Ostal tam schovaný pre prípad, keby sa žena s deťmi na balkón vrátila," povedala Sochorová. Žena už ale deti dala svojej rodine. Dychová skúška na alkohol bola negatívna, pozitívne ale dopadol test na drogy, ktorý preukázal, že žena užila pervitín. Skončila na záchytke v Liberci. Je podozrivá z pokusu o ublíženie na zdraví.

​Pozrite si archívne reportáže o prípadoch spojených s drogami zo Slovenska:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy