Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pri tragickom požiari v dome zomrel 54-ročný muž. Z plameňov ho vyniesol brat
Zdielať na

Pri tragickom požiari v dome zomrel 54-ročný muž. Z plameňov ho vyniesol brat

DETVA / V rodinnom dome v Detve zahynul 54-ročný muž. Z horiacej miestnosti, plnej hustého dymu, ho vyniesol brat. Hoci sa ešte pokúšal bojovať o jeho život, súrodenca zachrániť nedokázal. Príčinu požiaru vyšetruje polícia.

Miestnosť začala horieť, keď Branislav spal. "Moja mama začala kričať, aby som rýchlo išiel pomôcť, nevedel som čo sa deje, nevedel som koľká bije," hovorí brat obete o tragickej noci. 

Celý dom bol plný hustého dymu. Ján sa dostal do horiacej miestnosti skôr po pamäti, nebolo vidieť prakticky na krok. Brata našiel ležať na horiacej posteli. "Vytiahol som ho za nohy a oživoval ho, volali sme 112," dodáva Ján. 

Hoci svojho brata rýchlo vyniesol von a na miesto prišli záchranári, Borisovi sa už pomôcť nedalo. V zadymenej izbe sa zrejme nadýchal splodín horenia.

V miestnosti našli hasiči obhorenú posteľ, zhoreli všetky periny, oheň toho viac nezničil ani sa nerozšíril do ďalších izieb. Prečo ale posteľ začala horieť ešte nevedia. Predbežne ale vylúčili, že by požiar vznikol od piecky, ktorou si nebohý muž v izbe prikuroval. Policajti teraz čakajú na správu od zisťovateľa príčin požiarov.

V ten istý večer horelo aj v hlavnom meste. Išlo ale o sklad s liehom: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy