Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V Rakúsku zadržali v českom autobuse migrantov a marihuanu
Zdielať na

V Rakúsku zadržali v českom autobuse migrantov a marihuanu

Archívna reportáž

ARNOLDSTEIN / Rakúska polícia objavila v českom autobuse prichádzajúcom z Talianska 13 ilegálnych migrantov z Afriky a približne šesť kilogramov konope. Informácie bez podrobností zverejnil v pondelok na svojom serveri denník Heute.at. Autobus šoférovali Česi, ale postih im nehrozí, pretože neboli pašeráci Nigérijčanov.

Polícia zastavila autobus v pondelok na juhu Rakúska pri príjazde z Talianska o pol jednej ráno na kontrolnom stanovišti na diaľnice pri Arnoldsteine. Zadržaný linkový autobus jazdí trikrát do týždňa z Ríma do Prahy, uviedli vyšetrovatelia. V ceste do Prahy mohli pokračovať okolo 3. hodiny. 

Počas kontroly objavili policajti 13 Nigérijčanov, ktorí sa dostali na územie Rakúska nelegálne. Drogy následne našli pri prehliadke batožiny. Žiadny z dvoch českých vodičov ani česká stevardka neboli z ničoho obvinení, povedal Markus Dexl z riaditeľstva krajskej polície v Korutanech. Vierohodne podľa neho preukázali, že nikoho nepašovali. 

Momentálne prebieha vypočúvanie, polícia preto podrobnejšie informácie zatiaľ nezverejnila. Odkiaľ droga pochádza a na trh v ktorej krajine bola určená zatiaľ nie je jasné. 

Pozrite si reportáž o neuveriteľnej zásielke z Grécka. Na Slovensko smerovala vyše tona marihuany za 13 miliónov eur. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy