Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Trikrát a dosť. Nenapraviteľného opitého vodiča budú stíhať za mrežami
Zdielať na

Trikrát a dosť. Nenapraviteľného opitého vodiča budú stíhať za mrežami

PREŠOV / Vodiča Ivana už trikrát policajti prichytili, ako auto šoféruje pod vplyvom alkoholu. Prokurátor preto navrhol jeho väzobné stíhanie.

"Prečo si mi dal putá," pýta sa pri policajnom zákroku 56 - ročný Ivan, ktorého polícia už dobre pozná. Policajtom poriadne vynadal a opakovane maril služobný zákrok. Z auta ho museli vytiahnuť. Použili aj hmaty a chvaty. Dychovej skúške sa podrobiť nechcel a tiež odmietol lekárske vyšetrenie, či nie je ovplyvnený návykovou látkou.

"Vodič bol obmedzený na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia," uviedla Jana Migaľová, hovorkyňa KR PZ Prešov. Muž celu už dôverne pozná, keďže v nej nebol prvýkrát. V októbri nafúkal takmer tri promile, o pár týždňov si napriek zadržanému vodičskému preukazu za volant sadol znova a rovnako pod vplyvom alkoholu.

Po druhom prichytení nasledovalo superrýchle konanie, v ktorom ho sudca uznal vinným a vodič dostal 18 - mesačnú skúšobnú dobu a päťročný zákaz šoférovania. Aj napriek tomu si opätovne sadol za volant. Na rad prišiel návrh na jeho väzobné stíhanie. Po dňoch v cele 56 - ročnému vodičovi do reči nebolo. "Obvinený bol sudcom pre prípravné konanie vzatý do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," opísala udalosti Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. 

Rozhodnutie ale nie je právoplatné, keďže si 56 - ročný Ivan ponechal lehotu na podanie opravného prostriedku.

Policajti muža obvinili z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a z marenia výkonu úradného rozhodnutia. Na základe toho mu hrozí až dvojročné väzenie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy