Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Barbore vzala žena na sociálnej sieti identitu, jej fotky sa objavujú na intímnych zoznamkách
Zdielať na

Barbore vzala žena na sociálnej sieti identitu, jej fotky sa objavujú na intímnych zoznamkách

BRATISLAVA / Barbora je už viac ako 7 rokov obeťou ženy, ktorá jej prostredníctvom internetu znepríjemňuje život. S jej menom, fotkou a osobnými údajmi vystupuje na rôznych fórach, vulgárne uráža iných ľudí, uverejňuje jej fotky na intímnych zoznamkách a je toho ešte oveľa viac.

"Sa dostala k môjmu telefónnemu číslu, e-mailu, na FB si stiahla moje fotky. Tvrdila, že ma chodí sledovať na adresu môjho trvalého bydliska. A opisovala ako to tam vyzerá. Že si ma fotí, keď vychádzam z domu. Takisto, že ma chodí sledovať do mojej práce," vymenováva Barbora. 

Spomínaná žena, nezostala len pri tom a začala obťažovať aj Barborinu rodinu. Na rôzne fóra vypisovala ich mená, osobné údaje, miesta, kde pracujú a zašla ešte ďalej.

"Tá dotyčná hodila fotku sestry na pedofilné fórum. To bolo tak hnusné. Videla som screenshot toho, ako to urobila," opisuje svedkyňa obete zneužitej identity. Barbora sa s touto ženou zoznámila na jednom dámskom fóre, kde si ženy vymieňali napríklad recepty, rôzne rady a skúsenosti. Celé to začalo tým, že chcela tejto žene pomôcť s objednávkou z Ameriky.

"Prvý zádrhel prišiel po tom, ako som jej povedala, že za tú objednávku bude treba zaplatiť ,na čo mi povedala, ty si bohatá, ty to zaplať," hovorí Barbora. 

Po tom, čo si ju následne Barbora pred 7 rokmi zablokovala, začala séria spomínaných útokov. Paradox celej situácie je v tom, že dodnes nevie, ako útočníčka vyzerá. "Jej meno a priezvisko som sa dozvedela až z policajného vyšetrovania," tvrdí Barbora. A práve z toho sa človeku takpovediac rozum zastavuje.

"Dvomi vyšetrovateľmi mi bolo povedané, že môže dostať pokutu do maximálnej výšky 30 eur," hovorí Barbora. Barbora preto podala trestné oznámenie opäť.

"To, čo ste mi opísali, napĺňa znaky trestného činu nebezpečného prenasledovania, resp. poškodzovania mena inej osoby," uvádza klinický psychológ Dušan Kešický. A za niečo také už nehrozí len pokuta, ale rovno väzenie.

"Nebezpečné prenasledovanie, tam môžeme hovoriť až o troch rokoch. Čiže to nie je žiadna nevinná záležitosť, je to veľmi vážna vec," dodáva riaditeľ odboru prevencie KMVSR Jozef Halcin. "O žiadnom obvinení neviem, asi máte zlé informácie," napísala do sms správy žena, voči ktorej bolo začaté trestné konanie

"Toto je problém, pred ktorým človek neutečie. Ja som odišla na iný kontinent, odišla som do Ameriky, kde táto pani ale stále v týchto príspevkoch pokračovala," hovorí Barbora. Jeden z krokov ako sa chrániť je požiadať o inštitút neodkladného opatrenia na súde. "Ktorý môže takejto osobe zakázať takéto konanie. A následne z porušovania takéhoto zákazu môžu vyplynúť opäť zo začiatku finančné sankcie a neskôr aj iné sankcie," dodáva Kešický.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy