Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kontrola vo firmách v Senici a Nitre, vyhostili 24 Srbov
Zdielať na

Kontrola vo firmách v Senici a Nitre, vyhostili 24 Srbov

SENICA/NITRA / Takmer stovku cudzincov v utorok skontrolovali pracovníci cudzineckej polície a Inšpektorát práce. V trnavskom kraji rozdali pokuty, v Nitrianskom vyhostili 24 zamestnancov. Vzhľadom k zvýšenému počtu podobných prípadov, sa cudzinecká polícia bude výraznejšie zameriavať na nelegálne zamestnávanie a nelegálnu prácu.

Akcia, ktorá prebehla v Senici a v Nitre, bola zameraná hlavne na oprávnenosť pobytu občanov tretích krajín na našom území. Zároveň sa zamerali na kontrolu dodržiavania pobytového režimu, nelegálneho zamestnávania cudzincov, plnenie povinností zákona o pobyte cudzincov a kontrolu dodržiavania Nariadenia Európskeho parlamentu. Počas akcie v senickej firme zistili 10 priestupkov na úseku cudzineckého režimu. Tie riešili pokutou.

"Cudzinci porušili povinnosť preukázať na požiadanie policajta totožnosť a oprávnenosť pobytu predložením platného cestovného dokladu a dokladu o pobyte. Policajti skontrolovali 48 štátnych príslušníkov Srbska a 21 štátnych príslušníkov Bosny a Hercegoviny," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

​V Nitre bola kontrola v objekte priemyselného parku. V priebehu dňa najprv predviedli 14 Srbov a neskôr ďaľších 10 ľudí. "Namiesto pokút, ako to bolo v Senici, moji kolegovia rozhodli o administratívnom vyhostení celkovo 24 osôb, štátnych príslušníkov Srbska," uviedol riaditeľ Úradu hraničnej a cudzineckej polície Ladislav Csémi.

"Pre porušenie podmienok pobytového režimu, tiež kvôli vykonávaniu nelegálnej práce na našom území policajti cudzincov predviedli na Oddelenie cudzineckej polície Policajného zboru Nitra," dodala Denisa Baloghová. Cudzincom bolo za opakované porušenie udelené administratívne vyhostenie bez zákazu vstupu a zároveň určená 30 dňová lehota na vycestovanie. "V tomto roku, tak ako som niekoľkokrát avízoval, sa výraznejšie budeme zameriavať na nelegálne zamestnávanie a nelegálnu prácu," dodal Csémi.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy