Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Na policajtov zaútočil nahý muž. Mali čo robiť, aby ho spacifikovali
Zdielať na

Na policajtov zaútočil nahý muž. Mali čo robiť, aby ho spacifikovali

BRATISLAVA / Bratislavskí policajti riešili kuriózny prípad. V jednej z bratislavských bytoviek museli spacifikovať agresívneho nahého muža. Za výtržníctvo a za útok na verejného činiteľa mu hrozí päť rokov za mrežami.

Kuriózny prípad riešili bratislavskí policajti v noci z pondelka na utorok v miestnej časti Ružinov. Hliadku polície zavolali približne o dvadsiatej tretej hodine do jedného z obytných domov na Štefunkovej ulici, kde sa pohyboval nahý muž, ktorý navyše v jednom z bytov rozbíjal zariadenie. "O 23 hodine prišla hliadka policajného zboru k uvedenému bytu, pričom vzápätí na člena hliadky najskôr verbálne a následne aj fyzicky údermi do oblasti tváre zaútočil 33-ročný muž," uviedol policajný hovorca v Bratislave Michal Szeiff.

Nahý muž podľa policajtov na opakované výzvy nereagoval a v útoku na jedného z nich pokračoval aj potom ako spolu padli na podlahu v bytovke. "Druhý člen hliadky za použitia hmatov a chvatov sebaobrany chcel v útoku 33-ročného muža zabrániť, no agresívny muž napadol aj jeho. Hliadka následne muža za použitia donucovacích prostriedkov v súlade so zákonom obmedzila na osobnej slobode," povedal Szeiff.

Fyzickým útokom zo strany páchateľa utrpeli obaja členovia policajnej hliadky ľahké poranenia. "Vyšetrovateľom bolo vznesené obvinenie z trestného činu útoku na verejného činiteľa v súbehu s trestným činom výtržníctva 33-ročnému Rastislavovi z Bratislavy," povedal Szeiff. Po vykonaní potrebných úkonov umiestnili obvineného do cely policajného zaistenia. Kauzu vyšetrujú v superrýchlom konaní, v prípade preukázania viny pred súdom hrozí mužovi až na päť rokov. 

Pozrite si archívne video.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy