Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Gambler stavil na lásku. Vyšlo to, okradol desiatky zamilovaných žien
Zdielať na

Gambler stavil na lásku. Vyšlo to, okradol desiatky zamilovaných žien

Archívna reportáž

ÚSTÍ NAD LABEM / Súd začal prejednávať prípad 45-ročného učiteľa Jaroslava Doležala, ktorý podviedol desiatky žien a vylákal od nich približne 700 tisíc eur. Tie minul na hazard, na ktorom je závislý.

Na Jaroslavovi Doležalovi nebolo na prvý pohľad nič podozrivé. Učiteľ z Prahy, navyše finančne podporený aj rentou z predchádzajúceho pôsobiska vo väzenskej službe, rozvedený, s odrastenými deťmi. Dokázal obalamutiť vyše 30 žien z celej Českej republiky, ktoré mu okrem náruče ochotne otvárali aj peňaženky, píše portál idnes.cz.

Ženám sľuboval lásku na celý život, so šiestimi z nich dokonca splodil aj dieťa a považovali ho za svojho vážneho partnera. Jaroslavovi ale išlo o peniaze, ako priznal, je závislý na hazarde. Postupne od žien dokázal vylákať až 18 miliónov českých korún.

Viackrát mu prispeli na pohreb jeho otca, na liečbu matky, na opravu auta, na kúpu alebo opravu bytu, podporili aj jeho brata a sestru. Klamal aj o svojom nádorovom ochorení a nutných peniazoch na jeho liečbu. Niekedy uspel aj s prosbou o peniaze na vstupenky na hokej, na zaplatenie parkovacieho miesta, alebo lyžiarskeho výcviku pre svoje deti. "Tie zámienky boli niekedy skutočne až stupídne. Hanbím sa za to," priznal na súde muž, ktorému hrozí až desať rokov väzenia.

Ženy si pritom peniaze pre neho museli samy neraz požičať. Jaroslav pred súdom tvrdil, že sa snažil niektoré pôžičky aj splácať. "Nikdy som nemal v pláne niekoho okradnúť. Aj keď som nekonal práve korektne a vymýšľal som si rôzne dôvody, tak som to vždy chcel vrátiť. Uznávam, že niekedy sa mi to darilo horšie," povedal súdu obžalovaný. Jednu zo žien pripravil o v prepočte vyše 70 tisíc eur, vrátil jej pritom len zhruba 1400 eur.

S peniazmi išiel vždy okamžite do stávkovej kancelárie. Ako hovorí, nemá z nich ani cent, ak niekedy náhodou vyhral, snažil sa aspoň časť pôžičiek splatiť.

Trestné oznámenie na neho podala žena z Děčína, kde ho aj policajti chytili. Už rok je vo väzní, polícia zatiaľ zháňala ostatné podvedené ženy. Jedna z nich, s ktorou má dieťa, na neho odmietla podať trestné oznámenie. Doležal tvrdí, že so všetkými deťmi sa vždy snažil udržiavať kontakt. Svoje konanie ľutuje. "Veľmi ma mrzí, do akých problémov som dotyčné dostal. Veľmi sa hanbím," povedal pred súdom "sobášny podvodník" Doležal.

Od žien ale mámil peniaze už od roku 2009, pričom za podvedenie troch z nich už bol v minulosti aj odsúdený, vtedy ho zachránila amnestia. Nepoučil sa a cez internet sa so ženami zoznamoval aj naďalej. Teraz už zrejme v podobnú amnestiu dúfať nemôže. Rozsudok zatiaľ nepadol, hlavné pojednávanie bude pokračovať až do piatku.

Pozrite si archívne reportáže o mužoch, ktorí hromadne klamali ženy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy