Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Polícia varuje vodičov. Na cestách úraduje falošný policajt
Zdielať na

Polícia varuje vodičov. Na cestách úraduje falošný policajt

DUNAJSKÁ STREDA / Do auta si nainštaloval červeno-modré majáky a prezentuje sa ako policajt v civile. Od vodičov potom vyberá peniaze na zaplatenie pokuty. Dajte si pozor na toto auto.  

"Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Dunajskej Strede v uplynulých týždňoch zaregistrovalo na sociálnej sieti upozornenie jedného z používateľov o falošnom policajtovi, ktorý sa pohybuje na aute Audi A6, na ktorom sú skryte nainštalované červeno-modré majáky," informuje policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. 

Tento falošný policajt údajne zastavuje vodičov a preukazuje sa im ako policajt v civilnom odeve. Následne od nich vyžaduje peniaze na zaplatenie pokuty. Polícia sa už prípadom zaoberá. Zároveň žiadajú občanov, ktorí sa stretli s takýmto konaním, aby sa prihlásili prostredníctvom linky 158 alebo priamo na obvodnom oddelení. Svojim svedectvom môžu pomôcť dolapiť samozvaného policajta. 

Polícia upozorňuje občanov, že príslušníci Policajného zboru vo väčšine prípadov riešia dopravné priestupky s označenými služobnými vozidlami a v rovnošate.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy