Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pri Gabčíkove niekto vyhodil šteniatka k Dunaju, život im zachránila polícia
Zdielať na

Pri Gabčíkove niekto vyhodil šteniatka k Dunaju, život im zachránila polícia

GABČÍKOVO / Oznamovateľ nahlásil na Slobodu zvierat, že našiel sedem šteniatok, ktoré niekto vyhodil pri Dunaji pri obci Gabčikovo. Na miesto vyrazila dobrovoľníčka Zuzana Takács. Pri odchyte malých psíkov jej asistovala aj polícia.

​Dobrovoľníčka spolu s mužmi zákona prehľadali oblasť. Na mieste našli sedem malých šteniatok. Psíky mali približne 4 týždne. Neznámy majiteľ ich vyhodil do lesa za Gabčíkovom pri Dunaji. Podľa Slobody zvierat, šteniatka jedli, čo našli. Jeden so psíkov dokonca vyvrátil aj polystyrén. 

Všetky šteniatka si zobrala do dočasnej starostlivosti práve Zuzana Takács. Keď zmocnejú, prevezme ich do útulku. Ako informuje Sloboda zvierat na svojom Facebooku, Zuzanna Takács zachránila v lokalite južného Slovenska už stovky zvierat vyhodených v lesoch, na poli, na dunajskej hrádzi.

"Najmä zničené "nevýnosné" sučky od množiarov i nechcené mláďatá, ktoré sa rodia nezodpoveným majiteľom. Sú to zóny nikoho, a keby nebolo takýchto dobrovoľníkov, veľa zvierat by nemalo žiadnu šancu na záchranu," píše Sloboda zvierat.

Ako upozorňuje Sloboda zvierat majiteľov psov a mačiek, veterinárny zákon ukladá každému majiteľovi povinnosť zamedziť neplánované rozmnožovanie svojho zvieraťa, a zároveň zakazuje majiteľovi svojvoľne sa zbaviť svojho zvieraťa. Kastrácia je zodpovedné a humánne riešenie. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy