Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vlak zdemoloval auto pred očami svedkov. Vodička sa druhýkrát narodila
Zdielať na

Vlak zdemoloval auto pred očami svedkov. Vodička sa druhýkrát narodila

SNINA / V sobotu predpoludním zdemoloval vlak osobné auto rovno pred očami ženy, ktorá stála vedľa železničného priecestia. Po náraze vozidlo odhodilo na chodník len pár metrov od nej. Vodička zostala uväznená vo vnútri a z auta sa dymilo. Pribehli aj ďalší ľudia, aby pomohli. V priloženej reportáži sú zábery nakrútené bezprostredne po zrážke, nevhodné pre maloletých divákov.

K zrážke vlaku s osobným autom došlo okolo pol jedenástej dopoludnia. Vlak smeroval zo Stakčína na hlavnú stanicu v Snine. Vlak zdemoloval auto rovno pred očami, ktorá v tom čase stála na chodníku. "Ona priamo vletela zdola priamo do vlaku a vlak ju tam odhodil," uviedla svedkyňa nehody. 

Náraz videli aj otec so synom, ktorí boli v autoumyvárni oproti železničnému priecestiu. "Lietali plasty a potom ako vlak zabrzdil, videl som auto. Bežali sme tam hneď pomáhať, volať záchranku, ale hlavne vypnúť motor, lebo sa stále dymilo a motor bol naštartovaný," uviedol svedok, ktorý pomáhal zranenej vodičke. Tá zostala v aute nehybne sedieť. Sninskí hasiči ju vyslobodili až pomocou techniky. "Po zrážke auta s vlakom došlo k zakliesneniu vodičky, ktorú sme museli za pomoci hydraulického zariadenia vyslobodiť a odovzdať do vozidla rýchlej zdravotnej pomoci," povedal veliteľ zásahu hasičov v Snine Milan Kubaliak. 

"Žena vyviazla z nehody s úrazom hlavy a dolnej končatiny. Záchranári ju po ošetrení previezli do nemocnice v Snine. Bola pri vedomí a v stabilizovanom stave," uviedla hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Zatiaľ nie je jasné, čo spôsobilo, že si 43-ročná žena nevšimla prichádzajúci vlak. "Vodička vošla autom na železničné priecestie bez závor v momente, keď na svetelnom priecestnom zabezpečovacom zariadení svietilo prerušované červené svetlo," opísal policajný hovorca v Prešove Daniel Džobanik. 

V čase zrážky boli vo vlaku dvaja cestujúci. Okolnosti za akých sa nehoda stala, začala vyšetrovať polícia. "Škoda na vozidle bola 4000 eur, na vlaku vznikla škoda vo výške 50 000 eur," povedal Džobanik. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy