Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Chcel ho usvedčiť z obťažovania dieťaťa. Zato ho nechal utopiť medzi výkalmi
Zdielať na

Chcel ho usvedčiť z obťažovania dieťaťa. Zato ho nechal utopiť medzi výkalmi

Archívna reportáž

KARLOVE VARY / Pred pár mesiacmi nabral 21-ročný Dominik P. odvahu a spolu so svojou priateľkou Veronikou išli na políciu udať jej bývalého partnera. Jej 7-ročná dcérka sa im totiž zverila, že sa jej 46-ročný muž nevhodne dotýka. Prípad sa skončil brutálnou vraždou mladého muža.

Napriek tomu, že sa mladý Dominik dobre poznal s mužom, ktorý sa mal dopustiť zneužívania dieťaťa a prenajímal mu aj časť svojho domu, bol odhodlaný proti nemu svedčiť, píše portál idnes.cz vo svojej rekonštrukcii prípadu. Zrejme to sa mu stalo osudným. Koncom januára prišiel večer pred svoj dom, zaparkoval a vošiel dnu. O 15 minút prichádza na čiernom Renaulte aj Jaromír, ktorý má od domu tiež kľúč. Vošiel dovnútra. Dominikove zaparkované auto má ale za čelným sklom palubnú kameru a tá zaznamenala, čo sa v nasledujúcich chvíľach odohralo.

Po polhodine viditeľne nervózny Jaromír vybehol z domu, otvoril zadné dvere svojho auta a vrátil sa do domu. Vzápätí odtiaľ vyšiel vlečúc omámeného Dominika. Hodil ho na zadné sedadlá a s autom odišiel. Patológ neskôr zistil, že Dominik nebol zviazaný, ani zdrogovaný, muselo ísť teda vzhľadom k rýchlemu a silnému účinku o prchavú látku, ako éter, či chloroform.

Na druhý deň začala po mladíkovi pátrať polícia, nikomu z blízkych sa totiž neozval a neprišiel ani do práce. Policajti si prezreli kamerový záznam a zistili, že Dominika muž uniesol. Jeho priateľka Veronika sa veľmi bála, tušila, čoho je jej bývalý partner schopný. V noci jej prišla SMS: "Miznem odtiaľto, už som na ceste za hranice. Dávam ti zbohom, už sa nikdy neuvidíme. Chcel som sa ho zbaviť, dcéru som na to naviedol". Ďalej si prečíta radu, aby sa vrátila k Jaromírovi, ktorý je vraj férový a milujúci chlap. Hneď je jej jasné, že správu nepísal Dominik.

V tom čase už bol Dominik zrejme mŕtvy. Jaromír ho hodil do kanalizačného septiku plného výkalov. Omámený mladík sa tam topil a zadusil sa. Pre istotu prikryl Jaromír dvojmetrovú nádrž aj vekom. Muž je už vo väzbe hrozí mu až 20 rokov väzenia, či dokonca až výnimočný trest.

Pozrite si archívne reportáže o ďalších otrasných prípadoch vrážd z našich končín:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy