Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vodič neubrzdil na klzkej ceste, deti previezli do nemocnice
Zdielať na

Vodič neubrzdil na klzkej ceste, deti previezli do nemocnice

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Pri obci Odorín, v okrese Spišská Nová Ves, nedobrzdil vodič Oktávie na klzkej vozovke a spôsobil reťazovú nehodu automobilov. Na mieste zasahovali aj záchranári.

V okrese Spišská Nová Ves musela zasahovať polícia, ktorá riešila reťazovú dopravnú nehodu. Pri tejto nehode nedobrzdil vodič Oktávie a nechal za sebou približne 20 metrov dlhú brzdnú dráhu a vrazil do áut pred sebou. 

Na ceste stálo pokazené policajné auto, ktoré nešlo naštartovať. Vodička Punta si všimla prekážku na ceste, a preto spomalila. Podobne zareagovala aj ďalšia žena, ktorá šoférovala Volkswagen. "Policajné auto tu stálo, lebo bolo pokazené. Ja som išla pomaly. Aj tá pani, čo išla za nami, išla pomaly. Chceli sme sa zaradiť do druhého pruhu, aby sme stojace auto obehli." 

Policajné auto na ceste vypovedalo službu. Hliadka s ním nedokázala ani pohnúť, pretože nefunkčná elektronika všetko zablokovala. Dve vodičky za autom spomalili, ale tretí už nedobrzdil. "Neviem, čo sa stalo, ten ďalší asi nevidel, že spomaľujeme," povedala vodička Punta. 

Vodič Oktávie síce stúpil na brzdu, ale už sa nemohol zrážke vyhnúť. Na klzkej ceste auto nedokázalo dostatočne rýchlo zareagovať a zastaviť. "Ja nemám veľkú škodu. Prakticky by som mohla odísť. Len treba škodovú udalosť spísať," povedala vodička Punta.

Oktávia a Volkswagen dopadli omnoho horšie. O dve deti z Oktávie a vodičku Volkswagenu sa starali záchranári. Zranení účastníci skončili v nemocnici. Lekári ich preventívne skontrolovali.

"Požitie alkoholických nápojov nebolo zistené ani v jednom prípade. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpeli dvaja spolujazdci z vozidla Škoda Oktávia a vodička z vozidla Volkswagen Passat ľahké zranenia," uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy