Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
FOTO: Za dedinou pri Nitre našli čerstvo narodené šteniatka vo vreci
Zdielať na

FOTO: Za dedinou pri Nitre našli čerstvo narodené šteniatka vo vreci

KOLIŇANY / Krutým spôsobom sa niekto zbavil šteniatok, ktoré mali iba pár hodín. Zabalil ich do vreca na odpadky a odhodil za dedinu. Stalo sa to v Koliňanoch (okr. Nitra). Šesť maličkých psíkov začula okoloidúca žena. Záchrana prišla v poslednej chvíli.

Šteniatka niekto odhodil iba pár metrov za dedinou. Našla ich Timea, ktorá bola na prechádzke. Šesť psíkov našla v uzavretom plastovom vreci na odpadky. "Počuli sme kňučanie, tak sme sa poobzerali a videla som vrece," opisuje Timea. "Páchateľ ich naložil čerstvo po narodení do plastového vreca na odpadky," uviedol František Kubíček, zástupca útulku zvierat v Nitre.

Žena podchladených psíkov z vreca vyslobodila, priniesla krabicu a zabalila ich do hrubého svetra. Zavolala pomoc a po chvíli tam smeroval špecialista z útulku. "Išlo im o život. Jednak boli zatvorené v plastovom vreci. Bola tam nízka teplota, šteniatko sa nedokáže ohriať," dodal František Kubíček.

Šteniatka sú momentálne v útulku, kde sa o nich starajú. Páchateľ porušil zákon o veterinárnej starostlivosti. Ak by niektoré zo šteniat neprežilo, išlo by o trestný čin. V tejto obci nejde o prvý takýto prípad a stalo sa ich už niekoľko aj v minulosti. V útulku si myslia, že sa psíkov takto zbavuje ten istý majiteľ. "Už za minulé roky boli nájdené podobné šteniatka, čiže koná tak pravidelne," dodal zástupca útulku.

Žene z Kolárova hrozí za týranie zvieraťa dvojročné väzenie. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy