Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Senior zrejme biedu netrel. U dôchodcu našli 70 skladačiek s heroínom
Zdielať na

Senior zrejme biedu netrel. U dôchodcu našli 70 skladačiek s heroínom

BRATISLAVA / V rukách polície skončil dôchodca podozrivý z obchodovania s drogami. Zadržali ho v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa. Napriek tomuto prípadu, policajné štatistiky ukazujú pokles trestnej činnosti v tejto lokalite, ktorá dlhodobo patrila medzi problémové.

Policajti 68-ročného Antona zadržali v bytovke nazývanej Pentagon. Muži zákona zistili, že ma pri sebe 70 takzvaných skladačiek. Expertíza preukázala, že v nich bol heroín s prímesou kofeínu a paracetamolu. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II dňa 26.01. 2018 vzniesol v tejto súvislosti 68-ročnému Antonovi P. z Bratislavy obvinenie pre zločin Nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie," povedal Michal Szeiff, hovorca KR PZ BA.

Polícia spracovala podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. Dôchodcovi po preukázaní viny hrozí až desaťročné väzenie. V minulom roku sa v tejto mestskej časti stalo 240 trestných činov. Z nich už polícia 55 percent aj objasnila. "Trestná činnosť v tejto mestskej časti klesla oproti roku 2016 o celkovo 61 trestných činov,"

Počas roka 2017 sa v tejto časti hlavného mesta stali tri lúpežné prepadnutia. Páchateľov každého jedného z nich už polícia vypátrala. Približne 44 percent nevyriešených je prípadov, ktoré sa stali na ulici. Bolo ich 115. Polícia v tejto lokalite eviduje aj 93 prípadov majetkovej trestnej činnosti, z ktorej objasnila 16.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade z decembra:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy