Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Kamionista vrazil do autobusu a pokračoval v jazde. Chytili ho po 10 kilometroch
Zdielať na

Kamionista vrazil do autobusu a pokračoval v jazde. Chytili ho po 10 kilometroch

PREŠOV / Ukrajinský kamionista v pondelok večer vrazil do oprotiidúceho autobusu, v ktorom sa viezlo 13 cestujúcich. Mali namierené z Prešova do Michaloviec, keď sa v ich autobuse počas jazdy ozvala silná rana. V tej chvíli im kamión z opačného jazdného pruhu prerazil okná. Kamionista, ktorý nehodu spôsobil napriek tomu pokračoval v jazde.

Ako prvé schytalo náraz bočné okno v prednej časti autobusu a zosypalo sa priamo na vodiča. Zrážku pocítili aj ďalší cestujúci, ktorí sedeli za ním. Kamión prerazil ešte ďalšie dve okná, ktoré sa takmer celé zosypali. "Ja som pozeral, že idú svetlá na mňa, v tom rana a všetko sa rozsypalo," povedal vodič autobusu.

Kamión a autobus išli oproti sebe. Kamionista po zrážke ani len nezastavil a pokračoval v jazde akoby sa nič nestalo. "Nezodpovedný človek, ktorý spôsobí niečo také a odíde," zhodnotil vodič správanie kamionistu po nehode.

Kamionista z Ukrajiny, ktorého neskôr vypátrali policajti, potvrdil, že mal síce nehodu, no autobus podľa jeho slov narazil do neho. Zistenia polície ale hovoria niečo iné. "Vodič kamióna prešiel do protismernej časti vozovky, pričom spätným zrkadlom narazil do troch okien oproti idúceho autobusu, ktoré rozbil," uviedol policajný hovorca v Prešove Daniel Džobanik. Kamionistu zastavili policajti až v Prešove, a to necelých desať kilometrov od miesta nehody. "Za priestupok na úseku cestnej premávky mu bola uložená pokuta vo výške 140 eur," povedal Džobanik. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy