Jasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Za vraždu matky dvoch detí môže dostať až doživotie
Zdielať na

Za vraždu matky dvoch detí môže dostať až doživotie

LUČENEC / Muž na svoju priateľku brutálne zaútočil a jej bezvládne telo bolo nájdené v opustenej budove v Lučenci, zakryté vetrovkami. Mário obvinený z vraždy matky dvoch malých detí je už vo väzbe.

Po vyčíňaní agresívneho muža, prišla o život matka dvoch detí. Mário útočil na svoju družku mimoriadne brutálne a keď Ľubica spadla na zem, údajne po nej aj poskákal. Spúšťačom celej tragédia bola pritom banálna hádka, no obvinený muž bol pod vplyvom alkoholu a teda aj agresívny.

"Môj klient sa do určitej miery k trestnej činnosti priznal," uviedol Stanislav Ďurica, obhajce 24-ročného Mária.

Vyšetrovateľ pre obvineného žiadal väzbu, o ktorej rozhodoval okresný súd v Banskej Bystrici. Dôvodom bola obava z pokračovania v trestnej činnosti, ako aj možný útek. Proti rozhodnutiu obvinený Mário nepodal sťažnosť. Policajti ho preto eskortovali priamo do ústavu na výkon väzby. "Momentálne bude lepšie aj pre samotného klienta, ak bude izolovaný," dodal obhajca k situácii.

Mário na Ľubicu nezaútočil po prvýkrát. Hádky boli podľa známych v Lučenci na dennom poriadku. Ľubica údajne od násilníckeho druha chcela už viackrát odísť, ale vždy sa vrátila. Posledný útok bol pre matku dvoch detí fatálny. "On to stále vykrikoval, že ju zabije," potvrdila matka obete.

"Policajný vyšetrovateľ 24-ročného muža obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy," povedala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica.

Pred vyšetrovateľom sa Mário síce priznal, no na bližšie okolnosti z osudnej noci si údajne nepamätá pre množstvo vypitého alkoholu. "Aj oľutoval svoje konanie, niektoré okolnosti svojho konania si nepamätá, takže nepredvídal, že by až také zranenia bola jeho družka utrpela," dodal obhajca.

Už v minulosti mal Mário opletačky so zákonom za krádeže, no tentokrát mu za hádku s tragickými následkami hrozí výnimočný trest. "Za tento závažný zločin, ktorý bol spáchaný na chránenej osobe, hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 alebo doživotie," uviedla Mária Faltániová.

Spor medzi partnermi nie je výnimkou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy