Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Chceli si zarobiť, namiesto toho im hrozí až 8 rokov väzenia
Zdielať na

Chceli si zarobiť, namiesto toho im hrozí až 8 rokov väzenia

VRANOV NAD TOPĽOU / Vranovskí policajti prichytili štvoricu podozrivých. Tí doniesli do zberných surovín kovovú bránu a garážové vráta. Veľké kusy železa aj úspešne speňažili v zberných surovinách. Problém bol, že veci, ktoré doniesli do zberu, boli kradnuté.

Tri garážové vráta a kovová brána zmizli zo záhrady pri jednom z rodinných domov. Časť z nich doniesli do zberných surovín štyria muži. Ďalšie pripravené veci už ale speňažiť nestihli. "Muži boli zadržaní policajnou hliadkou a bola im obmedzená osobná sloboda," povedala hovorkyňa KR PZ Prešov.

Sú to staré, pre majiteľov už nepotrebné kusy železa. Bránu aj garážové dvere si už dávnejšie dali vymeniť za nové. To, že im zmizli z pozemku, si spočiatku dokonca ani nevšimli. "Vranovský vyšetrovateľ vzniesol obvinenie z prečinu porušovania domovej slobody štyrom mužom zo Sačurova," informovala Migaľová.

Na pozemok sa vkradli zo zadnej časti od železničnej trate. Záhadou ostáva, ako preniesli také veľké a ťažké kusy železa cez oplotenie. Námahu si ale mohli podľa majiteľky ušetriť. Stačilo sa prísť slušne opýtať a veci, ktoré ukradli, by im aj darovali. Navyše si mohli za odvoz starých, pre nich už nepotrebných vecí aj zarobiť.

Obvinená štvorica by sa tak ale hlavne vyhla problémom so zákonom. Za porušovanie domovej slobody im hrozí väzenie na tri až osem rokov. U dvoch z nich bol spracovaný aj podnet na vzatie do väzby.

Nahlásil krádež auta, napokon je z nej sám obvinený.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy