Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladík (20), ktorý v Trnave na priechode zrazil ženu, pôjde pred súd
Zdielať na

Mladík (20), ktorý v Trnave na priechode zrazil ženu, pôjde pred súd

TRNAVA / Iba 20-ročnému vodičovi hrozí niekoľkoročné väzenie. V júli v centre Trnavy spôsobil smrteľnú dopravnú nehodu. Róbert B. v osudný deň porušil všetky dopravné predpisy - prekročil maximálnu povolenú rýchlosť, nezastavil na červenej a za volantom nebol triezvy. Už o niekoľko týždňov ho čaká súd.

Helena prechádzala cez priechod pre chodcov. Keď už bola takmer na druhej strane, v plnej rýchlosti do nej narazil len 20-ročný Róbert B. z Bohdanoviec nad Trnavou, ktorý mal uháňať cez mesto rýchlosťou viac ako 100 kilometrov za hodinu a v opitom stave. V dychu mu polícia po nehode namerala 2,1 promile. 

 Róbert s vozidlom zastal asi až po 150 metroch od miesta nárazu. Žena nemala šancu taký silný náraz prežiť. Deň po nehode bol Róbert obvinený z usmrtenia a presne v posledný deň roku 2017 vyšetrovateľ spis uzavrel a posunul na prokuratúru, ktorej stačili necelé dva týždne, aby podali obžalobu.

"Na obvineného Róberta B. bola Okresnou prokuratúrou Trnava dňa 10.01.2018 podaná Okresnému súdu Trnava podaná obžaloba pre prečin usmrtenia. Pri uznaní viny obvinenému hrozí uloženie trestu v rozmedzí 4 až 10 rokov," informuje hovorca krajskej prokuratúry Mojmír Huna. Mladík sa postaví pred súd už 12. februára 2018. 

V najbližších dňoch bude súd rozhodovať o jeho väzobnom stíhaní počas procesu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy