Jasno
21°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
V Handlovej zasahoval pyrotechnik. Hľadal bombu v autobuse
Zdielať na

V Handlovej zasahoval pyrotechnik. Hľadal bombu v autobuse

HANDLOVÁ / V centre Handlovej vo štvrtok večer zasahovali policajti, hasiči i pyrotechnik. Hľadali bombu, ktorá sa mala nachádzať v linkovom autobuse. Nahlásil ju priateľ jednej z cestujúcich.

​Námestie v Handlovej bolo hermeticky uzavreté niekoľko hodín. V autobuse, ktorý smeroval zo Zvolena do Nového Mesta nad Váhom mala byť bomba. Túto informáciu policajtom oznámil priateľ mladého dievčaťa, ktoré v ňom cestovalo. Mladý pár nastúpil do autobusu spolu v Banskej Bystrici. Vo Zvolene sa ale začali hádať. Muž vystúpil z autobusu a mladej žene poslal sms správu, v ktorej jej oznámil, že v autobuse je bomba. Mladá žena kontaktovala policajtov. To isté urobil aj páchateľ. 

Mužom zákona povedal, že ju tam uložil počas dňa a vybuchne hodinu potom ako sa autobus pohne z Banskej Bystrice. Policajti obvinili 24-ročného muža z Podolia v okrese Nové Mesto nad Váhom, ktorý krátko po 17:00 zavolal z mobilného telefónu na tiesňovú linku. Autobus preto zastavili v Handlovej a prehľadali ho. Všetci cestujúci museli vystúpiť.

Policajti priestor uzavreli. K autobusu sa nemohol nikto priblížiť. Dôkladne ho prezrel policajný pes a pyrotechnik. Ten musel skontrolovať aj batožinu všetkých cestujúcich. Bombu našťastie nenašiel. Autobus potom pokračoval v ceste s dvojhodinovým meškaním.

Podozrivého kriminalisti zadržali krátko pred 20:00 a obvinili ho zo šírenia poplašnej správy. Podľa informácií TV JOJ z prostredia polície bol páchateľ agresívny. Nakoniec skončil na psychiatrii. Hrozí mu trest na jeden až päť rokov. Prípad polícia vyšetruje.

Na súde iný mladík nahlásil bombu, aby bola sranda. Museli evakuovať stovky ľudí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy