Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Poliak sa nevedel vpratať do kože, opitý vykrikoval fašistické heslá a hajloval
Zdielať na

Poliak sa nevedel vpratať do kože, opitý vykrikoval fašistické heslá a hajloval

LIPTOV / V jednom z liptovských aquaparkov muž s vytetovaným hákovým krížom na chrbte pobúril ostatných návštevníkov. 37-ročný Poliak mal podľa informácií TV JOJ vykrikovať aj rôzne fašistické heslá.

Partia hlučne sa zabávajúcich Poliakov upútala pozornosť ostatných návštevníkov aquaparku aj plavčíkov. Jeden z mužov mal podľa svedkov medzi lopatkami vytetovaný hákový kríž. So vztýčenou pravicou mal vykrikovať rôzne extrémistické heslá. Políciu kontaktovali nezávisle od seba návštevníci parku, aj samotní zamestnanci. 

Privolaní policajti predviedli Poliaka na oddelenie v Liptovskom Mikuláši. Jeho zdravotný stav si ale zakrátko vyžiadal prevoz do nemocnice. "Môžem potvrdiť, že sme vyslali posádku k mužovi poľskej národnosti, ktorý mal poruchu správania," informuje hovorkyňa operačného strediska ZZS Alena Lacyková-Krčová. Dôvodom bol podľa všetkého alkohol. 37-ročný muž mal podľa zistení TV JOJ v dychu viac ako 2,7 promile. V nemocnici ho strážili policajti Národnej kriminálnej agentúry. Či Poliaka obvinili z nejakého trestného činu alebo priestupku zatiaľ nie je známe. 

"Je potrebné, aby tento prejav potvrdili aj očití svedkovia. To dokazovanie bude určite smerovať aj k tomu, kto to videl," hovorí odborníčka na trestné právo Lucia Kurilovská. Polícia zatiaľ k prípadu neposkytuje informácie. Celý incident nekomentuje ani vedenie aquaparku.

S prípadom hajlovania sa pred niekoľkými rokmi stretli aj návštevníci koncentračného tábora v poľskom Osvienčime​, kde tureckí študenti svojim správaním pobúrili okolie:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy