Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Na sídlisku bola voľne pohodená otrava. Žene pripravila o život milovaného psa
Zdielať na

Na sídlisku bola voľne pohodená otrava. Žene pripravila o život milovaného psa

PRIEVIDZA / Pani Veronika Vážanová z Prievidze prišla o svojho psíka. Podľa nej zjedol otravu na potkany, ktorá bola voľne pohodená na sídlisku. Psík o pár hodín neskôr dostal kŕče a vykrvácal. Pani Vážanová priestor prehľadala a otravu našla aj na iných miestach. Podľa nej prišli takýmto spôsobom o psíkov aj iní ľudia.

Pani Vážanová prišla o svojho milovaného psíka. Počas venčenia zjedol otravu na potkany. "Začala silne krvácať, mala kŕče, bolesti, tam som nič nedokázala robiť, len eutanáziu," hovorí majiteľka psa, Veronika Vážanová. Problémom môže byť podľa nej umiestňovanie jedu. "V snehu vyhĺbia dierku, nasypú to tam granule na otravu, alebo to dávajú pozdĺž starých kotolní," hovorí Vážanová.

So psíkom bola na prechádzke. Pár metrov od domu niečo zjedol. Najskôr tomu nevenovala pozornosť. "Ona prišla, zobrala si do tlamy, to bola stotina sekundy. To človek neustriehne. V tej chvíli mi nenapadlo, že to je jed," povedala majiteľka psa. O pár hodín neskôr sa jej psík zvíjal v kŕčoch a začal krvácať. Utekala k veterinárovi. Ten však už pomôcť nedokázal. "Postupne dochádza k strate zrážanlivosti krvi a zviera môže vykrvácať," opísala účinok jedu veterinárka Ladislava Šindlerová.

Otravu našla pohodenú na viacerých miestach. V posledných dňoch prišlo podľa jej slov takýmto spôsobom o psíkov viacero ľudí. "Stretávame sa s tým, že niekto zámerne nastraží jed tam, kde chodia psy," potvrdila veterinárka Šindlerová.

Pani Vážanová štábu TV JOJ ukázala aj miesto, kde sa mohol jed nachádzať. V panelákoch v okolí deratizujú bez akéhokoľvek upozornenia. Jed je voľne dostupný, vysypaný iba v miskách. "Voľne položená nástraha je veľmi nebezpečná, nielen pre psy, ale aj pre deti. Malé dieťa nerozozná, či sú to cukríky, alebo niečo iné," hovorí Vážanová. Súhlasí s ňou aj primátor Prievidze, Michal Ďureje: "Takýto postup je nesprávny. My ich poučíme, ako by mala správna deratizácia prebiehať".

Pozrite si archívnu reportáž o zámerne rozmiestnených otravách:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy