Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Spôsobil nehodu a ušiel. Policajtom sa ho podarilo vypátrať
Zdielať na

Spôsobil nehodu a ušiel. Policajtom sa ho podarilo vypátrať

BANSKÁ BYSTRICA / Spôsobil nehodu a hoci v priekope na R1 zostalo havarované auto a mladý vodič v šoku, on z miesta ušiel. Tridsaťosemročného rumunského kamionistu hľadali policajné hliadky na cestách v širokom okolí Banskej Bystrice. Napriek tomu, že im chýbal bližší popis vozidla, podarilo sa im ho nájsť a zastaviť.

Banskobystrickí policajti pátrali po kamióne, ktorý na rýchlostnej ceste spôsobil nehodu. Mali iba stručné informácie, nepoznali ani evidenčné číslo. Hliadky boli na cestách v okolí Banskej Bystrice už krátko po havárii a predpokladali, že sa vodič kamiónu ďaleko nedostal. Rumuna zastavili asi 10 kilometrov od miesta nehody, neďaleko Slovenskej Ľupče. 

Rumuna prišiel identifikovať aj vodič osobného auta, ktorý po kolízii s kamiónom skončil v priekope. "Ja som išiel do Banskej Bystrice, on ma predbiehal a vytlačil ma z cesty a skončil som mimo z cesty," opisuje vodič havarovaného auta. "Vodič kamióna pri nesprávnom predchádzaní zachytil pravou stranou návesu ľavú stranu osobného motorového vozidla, ktoré následne skončilo v priekope," hovorí o pričine nehody hovorkyňa krajských policajtov v Banskej Bystrici Mária Faltániová. "Ja mám auto na totálku," dodáva 23-ročný vodič vytlačeného auta.

Vodič kamiónu ale nepočkal na príchod záchranárov a policajtov a z miesta odišiel. "Prišiel ku mne, videl, že žijem. Kým som volal 112, sadol do kamiónu a odišiel. Nestihol som ho ani odfotiť," hovorí vodič havarovaného auta. Potom, čo sa ho policajnej hliadke poradilo za Banskou Bystricou zastaviť, nevedel 38-ročný muž vysvetliť, prečo z miesta nehody odišiel. Dychová skúška potvrdila, že pred jazdou nepil.

Vodič, ktorého auto skončilo v priekope, sa sťažoval na bolesti chrbtice. Krátko potom, ako na mieste identifikoval rumunského vodiča, ho odviezla sanitka do nemocnice. A 38-ročný kamionista sa nevyhol pokute. "Za priestupok v cestnej premávke dostal vodič kamióna pokutu 600 eur," dodáva Faltániová.

Polícia sa bežne stretáva s prípadmi, že vinník z miesta nehody ujde. Väčšinou je dôvodom to, že pred jazdou pil:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy