Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Počas protidrogovej akcie zastrelili policajti v rodinnom dome psa
Zdielať na

Počas protidrogovej akcie zastrelili policajti v rodinnom dome psa

SEREĎ / Zmarený pokus o útek, zastrelený pes, zadržané drogy aj obvinenia sú výsledkom protidrogovej akcie v Seredi.

​Do rodinného domu v meste vtrhli policajti v nedeľu ráno. Na zasahujúcich policajtov sa vyrútil pes a zaútočil na nich. Tí ho museli zastreliť. Šesťdesiatosem ročný muž sa medzitým snažil ujsť na Audi A3: "Na výzvy policajtov nereagoval, auto museli zablokovať a na muža, ktorý sa v ňom zamkol, použili donucovacie prostriedky," informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Muž mal pri sebe 180 gramov heroínu a podľa predbežnej expertízy by jeho hodnota na čiernom trhu presiahla 7 200 eur. Počas prehliadok dvoch rodinných domov a auta zaistili aj ďalšie veci súvisiace s drogovou trestnou činnosťou. Išlo o podozrivé látky, pravdepodobne marihuanu a tiež heroín, injekčné striekačky, takmer 10-tisíc eur, vrecúška, tablety či digitálnu váhu.

Na mieste zadržali ešte ďalších troch mužov zo Serede vo veku 47, 53 a 56 rokov. Po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov a zhromaždení dôkazov vyšetrovateľ všetkých štyroch obvinil z obzvlášť závažného drogového zločinu a spracoval podnet na ich väzobné stíhanie. Vzhľadom na ich trestnú minulosť im hrozí trest na desať až pätnásť rokov.

Policajti zasahovali v súvislosti s drogami aj v jednom z panelákov na Prešovskom sídlisku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy