Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pri požiari hotela zostali v izbe uväznení hostia
Zdielať na

Pri požiari hotela zostali v izbe uväznení hostia

SABINOV / V sabinovskom hoteli v piatok horelo. Plamene a dym sa začali šíriť zo suterénu. Podľa predbežných zistení začala horieť sauna, zrejme po elektrickom skrate. Už teraz je jasné, že škody nebudú malé.

"Bol nahlásený požiar v pivničných priestoroch, v ktorých sa nachádzal saunový svet," uviedol riadiaci dôstojník hasičského zboru Kamis Šoltis. Pri požiari zasahovali hasiči z Prešova aj zo Sabinova s niekoľkými kusmi techniky. 

V tom čase boli v hoteli traja ľudia. Tým sa podarilo uniknúť, keď spozorovali, že niečo nie je v poriadku. Dvaja ostali uväznení v hotelovej izbe. "Tí, čo boli ubytovaní v ubytovacích priestoroch. Tých sme museli evakuovať cez okno pomocou rebríka," povedal Šoltis.

Zo suterénu sa šíril hustý štipľavý dym, ktorý zadymil chodby v celom hoteli. Do izieb sa to nedostalo. Pred hotelom ostali stáť okoloidúci zvedavci i ľudia, ktorí boli objednaní do sauny. Správa o tom, že sa niečo stalo ich zastihla, keď už boli do wellnessu vychystaní.  K príčine sa počas zásahu nevedeli presne vyjadriť ani hasiči. "Je to v štádiu šetrenia. Škodu taktiež nevieme odhadnúť," povedal Šoltis. 

"Podľa informácií na mieste išlo o skrat elektroinštalácie. Vzhľadom k tomu, že nedošlo k spáchaniu žiadneho trestného činu, polícia sa ďalej prípadom nezaoberá," uviedla policajná hovorkyňa v Prešove Jana Migaľová.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy