Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Doslova sa nalepil na sanitku, aby si urýchlil cestu. Dôvod jeho agresívnej jazdy vás zaskočí
Zdielať na

Doslova sa nalepil na sanitku, aby si urýchlil cestu. Dôvod jeho agresívnej jazdy vás zaskočí

ŽILINA / Vodič sa zavesil za auto záchranárov, niekoľko kilometrov porušoval predpisy a ohrozoval ostatných vodičov. Neskôr sa vodič skontaktoval so záchranármi, aby sa im ospravedlnil. Jeho odôvodnenie riskantnej jazdy bolo naozaj prozaické. Incident sa odohral na severnom Slovensku.

Prejsť na križovatke na červenú, nalepiť sa na záchranárov, ktorí sa so zapnutými majákmi ponáhľali do martinskej nemocnice a predbiehať cez plnú čiaru si nedovolí hocikto. Posádka núdzovej lekárskej a záchrannej pomoci uviedla, že sa s takou aroganciu sa ešte nestretli.

"Na ceste medzi Žilinou a Martinom sme išli na majákoch, do martinskej nemocnice pre biologický materiál. Vodič vozidla VolksWagen Passat sa na nás nalepil už na svetelnej križovatke, kde prešiel za nami na červenú," uviedol záchranár Pavol Krajčovič.

Podľa záchranárov, neohrozoval len ich, ale aj ostatných na ceste. "Miestami my sme išli 90-95 aj 100 kilometrov za hodinu a on bol meter za nami. Išiel za nami štyri až päť minút. Kolega to natáčal. Predbiehal kamióny, cez plnú čiaru predbiehal, nás ohrozoval celý čas," povedal Krajčovič.

Záchranári uverejnili video na svojej stránke. Video komentoval aj vodič, ktorý si pre tento prípad dokonca vytvoril na Facebooku profil s menom Agresívny vodič. "Ospravedlňujem sa posádke vozidla záchrannej služby, ako aj ostatným účastníkom cestnej premávky, za moju nebezpečnú a agresívnu jazdu," napísal.

Po krátkom čase sa šofér aj telefonicky ozval posádke, aby sa im ospravedlnil. "Ráno ma kontaktoval, mi telefonoval, že aká je rýchla doba, to čo malo byť včera hotové, tak sa dnes nestíha. To bol celý jeho dôvod, prečo išiel rýchlo, lebo mal pracovné stretnutie v Dolnom Kubíne," povedal Krajčovič.

Nezodpovedných vodičov je na Slovensku nemálo. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy