Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Za smrť údajného šéfa bankomatovej mafie sa vyhrážal policajtom zabitím
Zdielať na

Za smrť údajného šéfa bankomatovej mafie sa vyhrážal policajtom zabitím

Archívna reportáž

TRNAVA / Nikomu som sa nevyhrážal! Tvrdil na súdnom pojednávaní v Trnave muž, ktorý sa mal podľa polície vyhrážať odplatou pre policajtov, ktorý pred mesiacom v obci Opoj počas naháňačky zastrelili Jána G. - údajného šéfa bankomatovej mafie.

Na okresnom súde v Trnave sa v utorok konalo prvé hlavné pojednávanie v tejto veci. 26-ročnému Matúšovi dáva prokurátor za vinu vyhrážanie sa policajtom. Malo sa tak stať 15. decembra minulého roku v obci Opoj. Policajti boli na mieste streľby, pri ktorej zahynul Ján G., údajný šéf bankomatovej mafie. K streľbe došlo počas úteku potom ako sa mal spolu s komplicom pokúsiť ukradnúť auto.

Obažalovaný mal prísť na miesto a slovne sa vyhrážať policajtom - vinu však popiera. Policajti na súde vypovedali, že štyrom z nich mal povedať, že sú vrahovia a strieľať by mali ich. Piatemu na inom mieste mal podľa jeho slov tvrdiť, že za jedného zabije desiatich policajtov. Z miesta potom odišiel, na polícii sa však neskôr prihlásil sám. Obžalovaný Matúš už bol súdne trestaný pre krádež auta a drogy. Nakoľko obžalovaný, jeho obhájca i prokurátorka žiadali vypočuť ďalších svedkov sudca musel utorkové pojednávanie odročiť.

TV JOJ dokumentovala situáciu aj priamo na mieste streľby:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy