Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Z plesu išiel rovno do cely. Po tom, ako opitý odviezol priateľku, havaroval
Zdielať na

Z plesu išiel rovno do cely. Po tom, ako opitý odviezol priateľku, havaroval

BANSKÁ BYSTRICA / Cesta z plesu nedopadla podľa predstáv. Mladý Banskobystričan havaroval neďaleko obce Badín krátko potom, čo domov odviezol priateľku. Mužovi v obleku pomáhali z prevráteného auta hasiči. Ledva stál na nohách, no nie preto, že by bol zranený. Bol opitý.

Bolo takmer šesť hodín ráno keď sa 21-ročný banskobystričan po noci strávenej na plese vracal domov. Neďaleko Badína, kde pred domom vysadil svoju priateľku, stratil nad autom kontrolu. Na zasneženej ceste dostal šmyk. Auto skončilo v poli, prevrátené na streche.

"Som sa zadržal strechy, nakoľko som odolný chlap, tak som sa udržal," spomínal mladík po nehode. Mladý muž v slávnostnom obleku s motýlikom na krku ale ledva stál na nohách. Sám mal problémy vôbec vyjsť hore zrázom na cestu. Bez pomoci hasičov by to nezvládol.

Nešlo ale o následok žiadneho zranenia, za jeho takpovediac ťažký krok mohol alkohol. Na plese si vypil, aj napriek tomu neskôr sadol za volant. "Vodič sa po dopravnej nehode podrobil dychovej skúške na alkohol, pričom nameraná hodnota u neho predstavovala takmer dve promile," informuje policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Noc strávil v cele a nevyhne sa ani trestnému stíhaniu za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy